Gümüşhane merkeze bağlı Arzular Kabaköy Beldesinde ‘Geleceğe Nefes’ kampanyasında fidanlar toprakla buluştu. Belde belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, Gümüşhane Ülkü Ocakları Başkanı Serkan Alp, TÜRKAV Gümüşhane Şube Başkanı Ercan Küçükömer ve belde halkının katıldığı Mili Ağaçlandırma Gününde 500 fidan toprakla buluştu.

Belediye başkanı Çetin Rıza Tanış, son 2 sende beldede 8 bin fidanı toprakla buluşturduklarını belirterek, “Gelecek nesillerimize bir nefes vermek için beldemizi ağaçlandırıyoruz. Türkiye ağaçlandırmada büyük mesafe kaydetti. Diğer taraftan soluduğumuz havanın kaliteli olması için etrafımızın yeşilliklerle dolması lazım. Eğer ormanlar olmazsa bugün insanlar sağlıklı nefes alamaz. İnsanoğlu her geçen gün artan tüketim alışkanlığıyla havayı kirletiyor.

Bunun temizlenmesi için fidanlara, ormanlara ihtiyacımız var. Ormanlarımızın kıymetini çok iyi bilelim. Milli Ağaçlandırma Günü orman konusunda, fidan dikme konusunda bu duyarlığı artırmak için ilan edilmiştir. Türkiye her yıl binlerce hektar orman arazisini gerek kasıtlı gerekse ihmal sonucu gerçekleşen yangınlar neticesinde kayıp ediyor ve ciğerlerimiz zarar görüyor onun için yangınlarda zarar gören fidanlarımızdan, ormanlarımızdan çok daha fazlasını topraklarımıza hediye etmemiz lazım. Gerçekleştirdiğimiz etkinlikle aslında hepimiz birer fidan dikerek çocuklarımıza gelecek nesillerimize bir nefes vereceğiz, dünyaya bir nefes vereceğiz. Bu nefese katkıda bulunan herkese tekrar teşekkür ediyorum. ” dedi.
 

Editör: TE Bilisim