Torul Belediye Başkanlığı ile İller Bankası AŞ. arasında çalışmanın projelendirilmesinin ardından bu yıl içerisinde SUKAP kapsamında projenin ihaleye çıkacağı belirtildi. Torul Belediye Başkanı Evren Evrim Özdemir, konu ile alakalı yaptığı açıklamada “Belediye Başkanlığımızın girişimleri, İller Bankası AŞ Genel Müdürümüz Sayın Yusuf Büyük beyefendi ve İller Bankası AŞ. Trabzon Bölge Müdürümüz Sayın Cafer Bilgin beyefendinin destek ve katkılarıyla ilçemiz sınırları içerisinde yer alan Yıldız Köyü’nden ilçe merkezimize üç adet keson kuyudan, 18 km’lik bir isale hattı ile içme suyunu ilçemize kazandırmak adına görüşmelerimizi ve olurlarımızı gerçekleştirdik.

Ankara ziyaretlerimizde İller Bankası AŞ. Genel Müdür Yardımcısı Sayın Ertuğrul Topçu beyefendi ile de projemiz hakkında detaylı bir görüşme sağladık. İnşallah, bu yıl içerisinde SUKAP kapsamında ihaleye çıkacak olan projemizi tamamlayarak Merkez Mahallesi üst kotlarında ve Seyir Terası Kale Mevkii’nde üç adet keson kuyu, projeye konu olan depolardan Tufaniye Mahallesi yönünde ise isale hattı yapımını tamamlayacağız.” Dedi.

“ELEKTRİK TASARRUFU SAĞLAYACAĞIZ”

Başkan Özdemir, proje kapsamında elektrik başta olmak üzere birçok kalemde Belediyenin büyük bir tasarruf sağlayacağını ifade ederek, “Mevcut keson kuyuda ve aktarma deposunda bulunan elektrikle çalışan su sistemlerinin elektrik tüketim bedelinin belediyemizde oluşan ciddi ödeme kalemlerinden biri olduğu ve bu proje sayesinde cazibe su temini sağlanarak elektrik, nöbetçi çalışan ve bakım tamir giderlerinin oluşmayacağı ve bu kalemlerden büyük bir tasarruf sağlanarak su konusunda önümüz ilçemiz adına ileriki yıllarda büyük oranda açılacak.” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim