Trabzon’un Çaykara İlçesinde bu gece yaşanan bir olay resmen şok etkisi yarattı. İlçede bulunan Maraşlı Köyünde CHP merhum milletvekili Zeki Eroğlu tarafından Maraş halkının katkılarıyla yapılan Atatürk Parkındaki, Türk Bayraklarının kesilerek yere atıldığı kaydedildi. 
10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayasıyla yarıya indirilen Türk Bayraklarının kimler tarafından kesilerek yere atıldığı ise bilinmiyor. 
Bölge halkı yaşanan bu durumdan dolayı Cumhuriyet Savcılığına şikayet dilekçesi verdiği kaydedilirken mahallede büyük üzüntü hakim olduğu belirtildi. Kendisi de Maraşlı Köyünün komşusu Kumlu Köyünden olan Ortahisar Belediye Meclisi CHP’li üyesi Cüneyt Zorlu, “Bayrağı yere atanların, Türklükle ve Türkiye Cumhuriyeti ilgisi olmadığını biliyoruz. Atatürk Parkı, CHP Rahmetli Milletvekili Zeki Eroğlu ve Maraş halkının katkılarıyla yapılmıştı. Camiyle beraber çok büyük bir zenginlik. Gurur kaynağımızdı. Yapılan şey son derece üzüntü verici” dedi. Bölge halkının sabah kalktığında bayrakları yerde gördüğünü ifade eden Zorlu, “Olay gece oldu. Herkes gündüz bayrakları yerde gördü. Hiç bu zamana kadar burada böyle bir olmamıştı. 10 Kasım’da tören yapılmış ve bayraklar yarı indirilmişti. Bunu yapanlar caminin hemen yanında, bulunan Atatürk Büstünden ve Türk Bayraklarından rahatsız olduklarını görüyoruz. 
Çaykara Maraşlı halkı büyük üzüntü ve infial içinde. Kim olduklarını bulmak, Cumhuriyet Savcılarının görevi. Buradan protesto ediyorum. Yapılan şey hem bizlere, hem de bölge halkına son derece üzüntü vermiştir. Sorumluların bulunması bekliyoruz. Takipçisi olacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim