Çin’in Sinovac firması tarafından üretilen ve Türkiye’ye getirilen 3 milyon dozluk Corona Var aşısı Türkiye’de dünden itibaren vurulmaya başlandı Türkiye’de ilk aşıyı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Koronavirüs Bilim Kurulu olurken ardından illerde de İl Sağlık Müdürleri ilk aşıları oldu. Trabzon’da da, Trabzon İl Sağlık Müdürü Hakan Usta ve ekibin, Fatih Devlet Hastanesinde ilk Koronavirüs aşısını oldu.

İlk aşıyı olan Dr. Usta, "İnşallah ülkemiz için hayırlara vesile olur. Sinovac aşısı yeterli sayıda geldi. İlk sağlık personellerinden başlıyor. Bizde önderlik yapmaya gayret ediyoruz. Tüm personellerimiz yapılacak" dedi.  Trabzon'da bugün itibariyle il genelinde 22 hastanede aşılama çalışmalarına başlandığına dikkat çeken Usta,  "Kamu hastaleneleri, özel hastaneler tıp fakültesi olmak üzere 22 hastanemizde bu aşıyı bugün itibariyle başlattık. MHRS veya E Nabız veya 182 randevu sistemini arayarak randevu alınıp gelinecek.  İlk etapta sağlık çalışanları, daha sonra diğer vatandaşlarımıza öncelik sırasına göre aşılar yapılacak. Randevu sistemi sabah 08:30 24:00’a kadar aşılama yapılacak.  Özel odalar kurduk. 450’nin üzerinde, 470’e yakın odayla birlikte aşı yapılması gündemde olacak. Hastanelerimiz 24:00’a kadar bu aşıyı yapacaklar" dedi. 

TRABZON'A 10 BİN AŞI GELDİ

Trabzon'a 10 bin aşının geldiğine dikkat çeken Dr. Usta, "İlk parti 10 bin aşımız gelmiş oldu. Bunları gerekli soğuk zincir koşullarında saklamaya aldık. Hastanelerimize ve aşı yapılacak yerlere birimlerimize, gerekli transferleri dün geceye kadar yapmış olduk. Tesislerimizde aşı bittikçe tekrar onlara gün içinde takviyeleri yapmış olacağız. Öncelikle sağlık çalışanlarımızın büyük çoğunluğunu bir iki gün içinde aşılamış olacağız. Bizim 9 bin 500 sağlık çalışanımız var. Özellerle tüm hepsini hesap ettiğimizde 13 - 14 bin civarında ki eczaneleri de hesap edersek çalışan var. Aşı takviyesinde her hangi bir sorun yok. Sayılarımıza, yapılma oranına göre taleplerimizi tekrar yapacağız" diye konuştu. 



 

Editör: TE Bilisim