Trabzon’un Tonya İlçesi Yenimahalle ile Çamlı Mahallesi arasında bulunan ve Karoğun Irmağı olarak bilinen ırmak vadisine bol miktarda ilaç döküldüğü bildirildi. 

“Nappy Cream” adlı ilaçtan yüzlerce kutunun vadiye döküldüğünü gören Çamlı Mahallesi Muhtarı Ali Hamza Karaca, Jandarma Komutanlığını, Sağlık Grup Başkanlığını ve Tonya Belediye Başkanlığını arayarak olay hakkında bilgi verdi. Yetkililer, olay yerine giderek incelemelerde bulundu. Vadide, Nappy Cream ve Sprey’den bol miktarda bulunduğu ve ilaçların döküldükleri yerde yakılmaya çalışıldığı belirtildi. Edinilen bilgiye göre Nappy Cream ve Spey, çocuklarda pişik tedavisinde kullanılıyor. 

Çamlı Mahallesi Muhtarı Ali Hamza Karaca, “Mahallemizle Yenimahalle arasındaki Karoğun Irmağı dediğimiz vadiye çok miktarda ilaç döküldüğünü gördüm. Durumu Jandarmaya, Sağlık Grup başkanlığına ve Belediyeye bildirdim. 

Durumun incelenmesini istedim. Yetkililer gelip baktılar. Bu bir çevre kirliliğidir. Kimyasal ilaçlarla doğayı kirletmektir. İlaçları dökenlerin bir an önce yakalanmasını ve cezalandırılmasını istiyorum. Kendilerinden davacıyım.” dedi. Daha önce de Folderesi’nin Kalealtı semtine de bol miktarda ilaç dökülmüştü. Ayrıca Yenimahalle’nin Canihte (Şelale) bölgesinde de aynı durum yaşanmıştı. İlaçların genellikle yaz aylarında çevreye döküldüğü dikkat çekti.
 
Editör: TE Bilisim