İl Sağlık Müdürü Hakan Usta, tüm dünyada vakaların arttığını belirterek, yaz aylarının gelmesiyle temasın artmasının buna neden olduğunu belirtti. Usta ayrıca Trabzon’da günlük 500 civarında koronavirüs vakasına rastlandığını ve 1-1,5 ay önce sıfıra inen yoğun bakımdaki hasta sayılarının ise bugün itibariyle 1’i entübe halinde 13 olduğunu belirtti. 

Usta, “Şu anda yaklaşık 13 tane hastamız koronavirüste yoğun bakımda yatıyor. Bugün itibariyle birisi entübeydi. Yoğun bakım yataklarını temiz ve covid diye ayırmak zorunda kalıyoruz. Covid yoğun bakım sayıları arttıkça covid yoğun bakımına ayırdığımız yatak sayılarını da arttırmak durumunda kalıyoruz. Bu sefer de temiz dediğimiz yani covid dışı hastaların ya sıkışıklıklar yaşıyoruz. 

İkisini dengelemeye gayret ediyoruz. Yaklaşık 1.5 aydır yatışlarımız tekrar oluşmaya başladı.

 Şehrimizde günlük 500’ün üzerinde vakalarımız oluyor. Bu şehir 1’e 3 nüfusu artan bir şehir. Bir şekilde tatilini iznini şehrinde geçirmek isteyen insanlarımız çok fazla. Onların hepsi bayramı fırsat bilip şehrine gelmiş durumdalar. Kısa sürede tekrar aşağı döneceğini ümit ediyoruz” dedi.
 

Editör: TE Bilisim