Törende ilk olarak konuşan Başkan Zorluoğlu, “Van’ın benim nezdimde ayrı bir önemi var. Orada çok uzun olmasa da makul sayılabilecek zaman dilininde hem valilik hem de büyükşehir belediye başkan vekilliği yaptık. Orada Vanlı hemşerimizle iyi bir diyalog kurduk. 1,5 yıl gibi sürede hakikaten benim gönlümde çok güzel izler bıraktı. Bizim irtibatımız hiç kesilmedi. Şahsi ilişkilerimiz ötesinde şehirler arasında dostluk ve kardeşlik köprüsü kurma gayretindeyiz. Bu manada Tuşba İlçemiz, Van’ın eski ismidir. O manada o bölgenin çok önemli yerleşim yeridir. Tarihi Van kalesi ve onun eteklerinde kurulan şehirdir Tuşba. Güneşin şehridir… 

Tuşba Belediyemiz ile kardeşlik hukuku kurduk. Bu çerçevede Tuşba İlçemizde bir ihtiyacı karşılamak için Bedesten inşa edeceğiz. Trabzon Büyükşehir Belediyesi sadece Trabzon’da değil, başka yerlerde de elinden geldiğince projelerle var olmaya gayret ediyor. 

Kardeş Belediye içerisinde Tuşba’ya Trabzon’dan bir dost eli kardeş eli uzattık. 

Esasında bu proje geçtiğimiz hafta Tarihi Kentler Birliğinde en iyi proje ödülü aldı. Yöresel mimarinin tam anlamıyla var olduğu hakikaten görsellik ve estetik anlamında değerli proje. 
Kısa zamanda ihale günü alıp burayı tamamlayıp, hizmete açalım” dedi. 

Akman ise, “Bizim için eserler bıraktınız. Bu eserlerden Van’ın en büyük ihtiyaçlarından biri olan Arıtma Tesisi.. 2 ay önce faaliyete geçti. Artı bunun yanında geri dönüşüm atık sistemi sizlerin döneminde yapıldı. Bunu kaç gün öncesinde Bakan Yardımcımızın gelişinde dile getirdim. Burada da en çok etkilenen ilçe olarak Tuşba ilçesiydi. Doğusunda, çöp yığınları, batısında ise arıtma olmnadığı için gelişi güzel göle dökülen kanalizasyon suları… Her iki taraftan da etkilenen Tuşba ilçesiydi. Bundan dolayı size şahsım ve ilçem adına teşekkür ediyorum. 

İlçemizin 59 mahalle statüsünde olan köy ve 10 tane mezrası olan ilçeyiz. Ağırlıklı olarak kırsal bir ilçeyiz. Buradaki tüm köylerimizin ana yollarını sıcak asfalt yaptık, halkımızın hizmetine sunmanız gurur verici bir şey” dedi. 
Konuşmaların ardından protok imzalandı.

Editör: TE Bilisim