Sevgili Okurlar, Şehir olarak turizme büyük önem veriyoruz, vermemiz de gerekiyor. 2010 yılından itibaren turizm konusunda yıldızımız parladı.
 
5 yılda yaklaşık 3 milyon turist şehrimize geldi. Trabzon’a gelen Arap Turistler bu süre içersinde de toplam 1 milyar 300 milyon dolar gelir sağladı. Bu rakamlar fındık ihracıyla aynı düzeyde rakamlar. Bu geliri kaybetmemek için turistleri havalimanından alıp tekrar ülkelerine uğurlayana kadar hepsini memnun etmeliyiz.
 
Turizm konusunda her bireye büyük sorumluluk düşüyor. Turistlerin gözünde doğa cenneti olarak görünen bölgemizi, fırsatçılık yaparak ekonomik cehenneme çevirmeyelim.
 
Hoşgeldin Sayın Yavuz
 
Değerli okurlar, Valiler Kararnamesi ile Gümüşhane Valiliğinden Trabzon’a atanan Vali Yücel Yavuz Cuma günü şehre geldi. İlk ziyaretini Ayasofya Camii’ne yapan Vali Yavuz’a ilk ziyaretlerinde kendi ekibinin yanı sıra Trabzon İl Jandarma Alay Komutanı Okçin Akşit, Trabzon Emniyet Müdürü Murat Köksal, Trabzon Müftüsü Keramettin Demir, Ortahisar Kaymakamı Mahmut Şirinoğlu ve Trabzon Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Davut Çakır eşlik etti.
 
Vali Yavuz ardından da makamında hayırlı olsun ziyaretlerini kabul etmeye başladı. Ziyaretlerde Trabzon’un gelişimi için çalışacaklarını belirten Vali Yavuz, şehre yakışır hizmetlere imza atacağının sözünü verdi. Kendisine hoş geldiniz diyor, görevinde başarılar diliyoruz.
 
Muhalefet Zorluyor
 
Sevgili okurlar, MHP'de 1 Kasım seçimleri sonrası başlayan kurultay tartışmalarında dün önemli bir adım atıldı. Olağanüstü kurultayda genel başkan seçiminin önünü açacak tüzük kurultayı Ankara Büyük Anadolu Oteli'ndeki salonda gerçekleştirildi.
 
Salonda genel başkan adayları yan yana oturdu. Kurultaya katılmayacağını açıklayan MHP lideri Devlet Bahçeli için özel yer ayrılmazken, fotoğrafları salona asıldı. Bu kurultaya Trabzon’dan da geniş katılım oldu. Çağrı heyetinde bulunan Ali Sağır Trabzon ekibiyle yakından ilgilendi. Bu olağanüstü kurultayın tüm ayrıntılarını TAKA Gazetenizle beraber sizlere ulaştıracağız.
 
Mutlu Haftalar TAKA
Editör: TE Bilisim