Ahi Evren Kalp Damar Hastanesi Kardiyoloji kliniğince hazırlanan ‘Offroad Konjenital Girişim Kursu’ proğramında doğuştan kalbinde delik bulunan ve buna bağlı kalp büyümesi, pıhtı atması gibi şikayetleri olan 6 hastaya anjiyografik yöntemlerle operasyon yapıldı.

Operasyonları gerek izlemek gerekse direk operasyonlara katılmak için Türkiye’nin çeşitli illerinden alanında tecrübeli doktorlar katıldı.

İçinde bulunduğumuz kovid ortamı da düşünülerek operasyonlar internet üzerinden Türkiye’deki tüm doktorlara ulaşılabilecek şekilde yayınlanarak çeşitli nedenlerle gelemeyen doktorların da bulundukları yerlerden toplantıları izlemesine olanak tanındı.

Offroad Konjenital Girişim Kursu proğramını hazırlayan ve aynı zamanda kurs direktörü olan Ahi Evren hastanesi Kardiyoloji Eğitim görevlisi Prof. Dr. Levent Korkmaz yaptığı açıklamada Ahi Evren Kalp Hastanesi’nin 2009 yılından beri istikrarlı ve hızlı bir büyüme trendinde olduğu, hastanede gerek kardiyoloji gerek ise kalp damar cerrahisi alanında çok önemli ve riskli operasyonların başarılı şekilde gerçekleştirildiğini belirtti.

Kardiyoloji alanında adeta adına yakışır bir şekilde Kalp merkezi olmayı hedeflediklerini belirten Dr Korkmaz ''Şu an hastanemizde kalp ile ilgili her türlü işlemlerin başarılı şekilde yapılması için olağan üstü bir gayret göstermekteyiz. Amacımız, hastalarımızın hastanemize ve hekimlerimize güvenini en üst düzeye çıkarmak, kalp ile ilgili tüm şikayetlerinin gerek tanısında gerek ise tedavisinde başvuracakları en önemli ve belki de tek bir merkez olmasını sağlamaktır. Bu bağlamda hem teorik hem de pratik olarak Kardiyoloji alanında Türkiye’de ve dünyada olan gelişmeleri yakinen takip etmekteyiz.  Bilgi birikimimizi ve tecrübelerimizi sadece kendimize saklamayıp tüm meslektaşlarımızla bunları paylaşmak ve ayrıca onlarında tecrübelerinden faydalanmak amacıyla bu yıl itibariyle hastanemizde kurslar başlattık. İlkini mart ayında yaptığımız ve oldukça ses getiren toplantı sonrasında bu ikinci toplantımızda yine nadir görülen kalp hastalıkları bulunan 6 hastamızı anjiyografik yöntemlerle tedavi ettik. Bu toplantıya yaklaşık 350 civarında kardiyoloji uzmanının doğrudan hastaneye gelerek ya da ya da internet üzerinden katıldığını söyleyen Korkmaz ‘ katılım oldukça iyi idi. Toplantı sonrasında meslektaşlarımızdan oldukça olumlu geri dönüşler aldık. Bu tür toplantıları devam ettirmek arzusundayız'' dedi.

Editör: TE Bilisim