Büyükşehir Belediyesi 30 dönümlük alanda yaptığı çalışmalarla bu alanın yeşillendirilmesi yanında 470 adet ağaç dikimi de yapılıyor. Ağaçların 250 tanesi dikilirken, kalan 220 tanesinin de dikim işlemleri hızla devam ediyor. Aynı çalışmalara paralel olarak Büyükşehir Belediyesi 30 dönümlük alanın sulama sistemini de gerçekleştiriyor. 

Başkan Gümrükçüoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan Kanuni Bulvarı’nın şehrin batısındaki başlangıç noktasındaki Yonca Kavşak 2017 yılında tamamlanarak hizmete açılmıştı. Karayolları tarafından finansmanı sağlanan yolun bitirilmesinden sonra görsel bir güzellik ortaya koyan Yonca Kavşak için Trabzon Büyükşehir Belediyesi yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmalarına başladı. 15 günden buyana devam eden çalışmalar kapsamında kavşağın yarısının yeşillendirme ve ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı. Mart ayı sonuna kadar kavşaktaki çalışmaların tamamlanması ve yaz aylarına kadar kavşağın yemyeşil bir görüntüye kavuşması bekleniyor.

 Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon’da ağaçlandırma ve yeşillendirme çalışmalarının hassasiyetle sürdürüldüğünü dile getirerek, “Trabzon’un daha yeşil olması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Trabzon halkı hizmetin en güzeline layıktır. Bu amaçla bizlerde 8946 adet ağaç, 114 bin 307 ağaç dikimi gerçekleştirdik. Bunların yanında şehrimizin önemli ulaşım yollarından olan Kanuni Bulvarı’nın başlangıç noktası olan Yıldızlı’daki Yonca Kavşakta ağaçlandırma çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda kavşağın deniz tarafına 50 adet oya ağacı, 110 adet ladin ağacı, 70 adet ıhlamur ağacı, 10 adet çınar ağacı ve 10 adet huş ağacı diktik. Yolun iç kısmına da 140 adet ladin ağacı ile 80 adet ligustrum fidanı dikeceğiz” dedi. 
 

Editör: TE Bilisim