Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun Avam projelerinden olan Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası ile ortaklaşa yaptığı Trabzon Kuyumcu Kent için adımlar peş peşe atılmaya devam ediyor. 

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinde görüşülen Trabzon Kuyumcu Kent projesi meclisten oy birliği ile onaylandı. Ortahisar ilçesi Sahil dolgu alanında bulunan 8 bin 843 metrekarelik alan 10 yıl boyunca Kuyumcu Kent yapılması için kiraya verilmesi ve alan üzerinde yapılan yapıların meclisten yetki alındı. Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’ndan kuyumcu kenti 49 yıllığına istemiş Başkan Zorluoğlu’na Başkan Yazıcı’ya ve Yönetim kurulu üyelerine 29 yıllık işletme hakkı vermişti. Trabzon Kuyumcu Kent Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisine 10 Yıllık kullanım hakkı ile oylamaya gelince her şey ortaya çıktı.

DOLGU ALANLARINDA TAPU OLMAYINCA 

Trabzon Büyükşehir Belediyesi hukuk servisi dolgu alanlarında tapu olmadığı İçin kanunen bu alanın 10 yıldan fazlaya kiraya verilemeyeceğini ifade ettikten sonra Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun kuyumcu esnafına verdiği söz otomatikman 10 yıla düştü.

BAŞKAN ZORLUOĞLU KUYUMCU ESNAFINA SİZ İŞİNİZE BAKIN BU ALAN ÖMÜR BOYU SİZİN
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Kuyumcu Kenti 10 Yıllık süre için onayladığı kuyumcu esnafı arasında öğrenilince moraller bozulmuştu. Başkan Zorluoğlu Trabzon Kuyumcu ve Saatçiler Odası Başkanı Ali Yazıcı ve Yönetim Kurulu üyeleri ile Trabzon Kuyumcu Kent’te Atölye veya Mağaza alacak olan kuyumcu esnafı ile Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nda bir araya geldi.

SİZ İŞİNİZE BAKIN BURASI KARADENİZ’İN ÇEKİM MERKEZİ OLACAK
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu Kuyumcu Esnafına önce Trabzon Kuyumcu Kent’in neden 29 yıl değil de 10 yıl süre ile kuyumcu Esnafına tahsis edildiğini tek tek anlattı. Başkan Zorluoğlu daha sonra Kuyumcu esnafının içini rahatlatacak müjdeleri peş peşe verdi. 

1-10 yıl kullanım süresi mecliste onaylanan Trabzon Kuyumcu Kent’in sözleşmesi karşılıklı olarak düzenlenirken bu alanda Kuyumcu Kentten başka bir müştemilat olamayacağı sözleşmeye kaydedilecek.

2-Ayrıca Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odası’na tekrar kiralama yapılacağı.

3-Yapılacak İnşaatın temel kazı, taşıma ve döküm işi Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağı.

4-İnşaatın dolgu ve peyzaj işinin de Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacağının müjdesini verdi. 

5-Ayrıca Trabzon Kuyumcu Kent’in sahille bağlantısı İçin Ekolojik köprünün Trabzon Büyükşehir tarafından yapılacağı. 

6-Kuyumcu Kent’e kartlı Açık Kapalı Otopark ve fuaye alanı yapılacağının müjdesini verdi. 

Editör: TE Bilisim