Şahsın yakalanması esnasında kullandığı araçla ekip araçlarına çarptığı, ikazlara rağmen duymayarak kaçmaya devam ettiği bu sırada bir polise de çarparak bacağının kırılmasına sebebiyet verdiği kaydedildi.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü aranan şahıslara yönelik operasyonlarına devam ediyor. Son yapılan operasyonda ise hırsızlık suçundan aranan bir kişi yakalandı.

Hırsızlık suçundan arandığı tespit edilen şahsın içerisinde içerisinde bulunduğu araç, polis ekipleri tarafından durdurulmaya çalışıldı. Ancak araç sürücüsü, polisin uyarısına rağmen durmayarak kaçmaya çalıştığı ve kendisini yakalamak isteyen ekip aracına, ardından da bir personele çarparak bacağının kırılmasına sebebiyet verdiği belirtildi.

Yaşanan bu olayın ardından Trabzon Emniyet müdürlüğüne bağlı sivil ve resmi tüm ekipler şahsın yakalanmasına yönelik sürece dahil edildi. Israrlı takip ve çalışmalar sonucunda aranan şahıs O.D. ve olayın faili Faroz mevki Devlet Sahil Yolunda, polise çarpıp kaçtığı araçla yakalandı.

Araçta yapılan aramada 1 adet uyuşturcu kullanımına yarayan cam düzenek ve farklı araca ait iki adet plaka ele geçirildi.

Trabzon Emniyetinin yaptığı bilgilendirmede, “Suç işlemeyi alışkanlık haline getirdiği değerlendirilen şüpheli hakkında, ayrıca kullandığı araca ait olmayan plaka bulundurmaktan da adli ve idari işlemler yapılacaktır.

Trafik Kanuna aykırı davranışları nedeniyle 2.907 ₺ Para Cezası ve 40 Ceza Puanı uygulanmış, sürücü belgesi ise geri alınmıştır.

Trabzonlu hemşerilerimizin emniyet içersinde, huzur ve sükun ortamında yaşamlarını sürdürmeleri amacıyla, görevimizi ne pahasına olursa olsun ifa etmeye ve HUKUKU egemen kılmaya devam edeceğiz” ifadelerine yer verildi.


 

Editör: TE Bilisim