Toplantıda söz alan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, sektörlerden gelen son talep ve çözüm önerilerini, ilgili bakanlıklara iletilmek üzere Hisarcıklıoğlu'na aktardı. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, Karadeniz Bölgesi oda-borsa toplantısında yaptığı konuşmada, salgın sürecinde yaptıkları işlere ilişkin bilgilendirmede bulunurken, Oda Borsa ve Sektör Meclisleri ile birlikte çalışmalar gerçekleştirdiklerini anlattı.
 
CUMHURBAŞKANINA SUNULDU
 
Mart ayında 70 maddelik öneri setini, Cumhurbaşkanı'na sunduklarını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, "Bunların büyük bir kısmı hayata geçti, geçmeye de devam ediyor. En son, eğitim sektöründeki KDV oranı indirildi. Kısa çalışma ödeneğinden faydalanma süresi 31 Ekim'e uzatıldı. Yatırım Teşvik sisteminde ilçe bazlı yeni bir yapılanma başlatıldı" dedi. Hisarcıklıoğlu iş dünyası olarak beklenti içinde oldukları konuları ise şöyle özetledi: "Vergi-SGK ödemeleri için vadelendirme imkânı getirilmeli. Kamuda bekleyen alacaklar, başta medikal sektörüne, nakden veya tahville ödenmeli. Kısa çalışma ödeneği uygulaması 2020 sonuna kadar devam etmeli. YEKDEM maliyetleri azaltılmalı. GEKAP ile ilgili yükler düşürülmeli/uygulama 2021'e ertelenmeli. COVID-19'un iş kazası kapsamında olmaması sağlanmalı. Sigorta Acenteleri Yönetmeliğinde acenteler aleyhine olan maddeler değiştirilmeli. Piyasada kamu kaynaklı rekabeti bozan uygulamalar var, bunlara son verilmeli. Tarımsal üretimde kullanılan girdilerinin yüksek fiyatlarına önlem getirilmeli."
 
HACISALİHOĞLU TEŞEKKÜR ETTİ
 
Toplantıda söz alan TTSO Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu ise, son günlerde sektörlerden iletilen talep ve çözüm önerilerini dile getirdi. Hacısalihoğlu, bugüne kadar sahadan gelen tüm talep ve önerileri TOBB kanalıyla ilgili bakanlıklara ilettiklerini vurgulayarak, sektörlerin sorunlarının çözümüne katkıda bulunan TOBB başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu'na teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilisim