Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Üyesi, Karaltın Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Kara’nın girişimleri ile Trabzon’a modern kuyumcukent yapılıyor. Büyükşehir Belediyesi, TTSO ve Kuyumcular ve Saatçiler Odası’nın ortak projesi olan kuyumcukent, Pazarkapı Mahallesi sahil alanında yeni yapılan caminin Akçaabat tarafında 6 dönüm alana kurulacak. Kuyumcukent ile ilgili bilgi veren Cevat Kara, tüm hazırlıkların yapıldığını, önümüzdeki ay ihaleye çıkacağını ve bir buçuk yıl içinde tamamlanacağını söyledi.  Kara, “Trabzon’un tarihi mimarisine uygun, 2 katlı, içinde atölyeler, satış ofisleri, cafe ve resroranların olacağı modern bir site olacak. Kuyumcu arkadaşlarımız artık modern bir alanda çalışacak” dedi.
 
10 YILLIK HAYALİM

Trabzon Kuyumcukent projesi benim 10 yıldır kente kazandırmak için bir hayalimdi. Bunun için  meclis üyesi olduğum Ticaret ve Sanayi Odasında çok mücadele ettik. İstanbul’daki düşüncelerimizi burada yaşatmak için çok uğraştık. Büyükşehir Belediyemiz ve TTSO Yönetim Kurulu Başkanımız Suat Hacısalihoğlu’nun katkıları ile Trabzon’umuza kazandırdık. Burada 130 atölye ile 80’e yakın perakende mağazası olacak. Bunların içinde gümüşçü, perakende kuyumcu ve imalatçılar olacak. Kentimize ait, hasır, alyans, bilezik imalatçıları hep bir arada toplanacak. Kafeteryası, restoranı, otoparkı ile hijyenik, çalışanların ilkel ortamdan profesyonel ortama geçecekleri ferah bir alan olacak.


 
TRABZON MİMARİSİ

İhale için son aşamaları yapıyoruz. Ufak tefek teferravutları var. 3 ay içinde ihaleye çıkacak ve bir buçuk yıl içinde de kuyumcukentimiz kentin merkezi bir konumunda TTSO’nun tam karşısında 6 dönüm alanda inşaatımız tamamlanacak. Görselliği bozmadan güzel bir tasarım olacak.
 
YÖRESEL ÜRÜNLER DE OLACAK


Şehrimizde hasır bilezik imalatı yapan 80, telkari imalatı yapan 18, kazaziye imalatı yapan 20, bilezik imalatı yapan 3 atölye bulunmaktadır. Bunun yanında 130 perakende kuyumcu hizmet vermektedir. Bunların hepsi bir çatı altında toplanacak. Ülkemizde İstanbul, Kahramanmaraş ve Trabzon'da yoğun şekilde imalat yapılmaktadır. Kuyumcu Kent Projesi İstanbul'da yapılmış, kentimizde de yakın zamanda faaliyete geçecektir. Kuyumcu Kent, Trabzon mimarisine uygun, içinde yöresel ürünlerin de satılacağı bir konsept olacaktır.
 
TRABZON AŞIĞIYIM

Trabzon benim memleketim. Doğum büyüdüğüm topraklar. Bu coğrafyayı ve burada iş yapmayı, istihdama katkı sağlamayı, vergi vermeyi seviyorum. İş yerlerimi asla İstanbul veya başka büyük şehirlere taşımayı düşünmüyorum. İstanbul ve Bursa’da da işlerim var. Nerede işyerim olursa olsun merkezim hep Trabzon olacak ve vergimi buraya vereceğim. Önemli olan çok para kazanmak değil, doğup büyüdüğün topraklara faydalı hizmetler sunmaktır. Bu amaçla her zaman iş yerlerimin merkezi Trabzon olacaktır.
 
ALTIN GÜVENLİ ORTAMI SEVER


Altın dünyada her zaman güvenli ortamı severi. Güven ortamı oluşmadığı sürece altının düşme şansı yoktur. Dünyada savaşlar devam ediyor. Sağlık sorunları var. Devletler arası ekonomik krizler var. Altın da bu yüzden güvenli iman olduğu için bundan sonra düşmez. Üstüne koyarak artar.

İNŞAAT DURGUN

İnşaat sektöründeki portföyümüz naturel. İnşaat için beklemedeyiz. Projelerimiz yapılmış, hazır bir vaziyette ileriye dönük çalışmalarımızı yapacağız. İnşaatta şu anda bir kriz var. Bu kriz ortamında projelerimizi hazır bekleteceğiz.
 
 SİYASET İL BAZINDA

Cumhurbaşkanımız, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki AK Parti’de Ortahisar İlçesinde 3  dönem başkan yardımcılığı yaptı. Siyasetten hiçbir zaman menfaatlenen değil, liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’a destek olmak için orada olduk. Katkı sağladık. Hiçbir zaman da davamızdan ve duruşumuzdan vazgeçmedik. Ne olursa olsun ve davamızdan ne de duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Kırgın olmayacağız. Kongre süreçleri devam ediyor. Kongre sürecinde ilçe ve ilde davaya yakışan, kırgınlıkları giderecek, halkın yanında olan, davasına sahip çıkan kendi menfaatlerini düşünmeyenlerin olmasını temenni ediyoruz. Ben de siyaseti oluşabilecek ortama göre il bazında düşünüyorum.
 
Editör: TE Bilisim