ISAF kapsamında Afganistan’dan uçakla Trabzon Havalimanı’na getirilen ve buradan da Trabzon Limanı’na getirilen zırhlı araçlarının kargo gemisiyle Almanya’ya sevk edilmesine başlandı.

Alman Silahlı Kuvvetleri Müfettişi Koramiral Manfred Nielson konuyla ilgili basını bilgilendirirken, 25 Nisan’dan itibaren Afganistan’dan havayolu ile sevk edilen malzemelerin Trabzon'da görsel kontrole tabi tutulup tasnif edilerek nakledilmeleri üzere ambalajlandığını hatırlattı.

Trabzon Limanı’ndan Almanya’ya gidecek ilk geminin görsellik açısından önemli olduğunu belirten Koramiral Manfred Nielson, “Buradan Almanya’ya ilk geminin çıkacak olması bizim açımızdan çok önemli. Çünkü Afganistan’dan gelecek malzemelerin ilkinin gönderilmesi görsellik açısından önem arz etmekte. Bu operasyon sadece Almanya ile ilgili bir sevkiyat değil, diğer ülkelerin sevkiyatı da söz konusu.

Limana gelen Danimarka gemisi sadece Almanya’nın askeri araçlarını değil aynı zamanda müteffik ülke Belçika, Norveç’ın bazı malzemelerini yükleyecek. Sonrasında Portekiz’e uğrayacak buradan da Hollanda’ya ait bazı malzemeleri yükleyecek, yükledikten sonra 10 Ağustos'ta Almanya’ya varmış olacak. Bir sonraki gemi ise Ekim ayı içinde Trabzon Limanı’na gelecek. Sevkiyata katkı sağlayan başta valilik liman işletmesine, havalimanına, gümrüğe, emniyete hepsine çok teşekkür ediyorum. Bunlarla yaptığımız işbirliği o kadar güzel yürüyor ki hiçbir sıkıntıyla karşılaşmadık” dedi.

Editör: TE Bilisim