“KAÇAK KESİM YAPANLARA CEZA VERİLECEK”

Başkan Genç, Ortahisar ilçesinde bütün ihtiyaçlara cevap verecek kadar kurban kesim ve satış alanı oluşturduklarını bundan dolayı hiçbir şekilde kaçak kesime müsaade edilmeyeceğini kaydetti.

Genç, kaza ve yaralanmaları önlemek için vatandaşların kurbanlarını bu işte uzmanlaşmış kesim elamanlarına kestirmeleri gerektiğini belirterek, “Vatandaşlarımızın kurban ibadetini yerine getirebilmeleri için her türlü tedbirleri aldık. Özellikle de kurban kesim sürecinde kuyrukları önlemek için ilçemizde 19 adet kurban kesim alanı ile Akoluk Mahallesi’nde bir adet büyük çaplı kurban satış ve kesim alanını faaliyete geçirdik. Vatandaşlarımız bu alanlarda kurbanlarını hijyenik şartlarda ve bu işte uzmanlaşmış elemanlara kestirebilecek. Her kesim alanında yeterli sayıda uzman kesim elemanı hizmet veriyor. Bundan dolayı da vatandaşlarımız kurbanlarını çok beklemeden dini vecibelere ve hijyenik şartlara uygun olarak güvenli bir şekilde kestirebilecek. Böylece ilçemize yakışmayan sokaklarda ve uygun olmayan yerlerde yapılan kaçak kesimlerin önüne geçmiş olacağız. Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz de kaçak kesime karşı denetimlerini dikkatli bir şekilde yürütecek ve kurallara uymayanlara karşı da gerekli müeyyideleri tavizsiz bir şekilde uygulayacak.” dedi. 

“DELTA MUTANTINA DİKKAT ÇEKTİ”

Kovid-19 salgınıyla ilgili de vatandaşları uyaran Başkan Genç, son günlerde Trabzon’da delta virüs mutantı vakalarının artış gösterdiğine dikkat çekerek, vatandaşların Kurban Bayramı’nda her zamankinden daha çok salgından korunma tedbirlerine uyması gerektiğini ifade etti. 

Genç, konuyla ilgili şöyle konuştu: “Maalesef bir Kurban Bayramı’nı daha kovid-19 salgının beraberinde getirdiği olumsuzluklarla birlikte geçirmek zorundayız. Yapılan büyük çaplı aşılama faaliyetlerine rağmen tehlike henüz geçmiş değil. Özellikle virüsün delta mutantının şehrimizde görülüyor olmasından dolayı vatandaşlarımızın bayram dolayısıyla asla rehavete kapılmaması gerekiyor. Her zamankinden daha çok korunma tedbirlerine riayet etmeliyiz. Eğer kurallara yeterli düzeyde riayet edersek, ben inanıyorum ki, önümüzdeki yıllarda ve günlerde salgından önce olduğu gibi sıcak ve samimi bir şekilde bayramlarımızı geçireceğiz. Salgından dolayı dostluk ve arkadaşlık ilişkilerimize, muhabbet ve hasbihallerimize hasret kalsak da salgınsız güzel günlere çok yakında kavuşacağımızı düşünüyorum. Yeter ki, Sağlık Bakanlığımızın açıkladığı tedbirlere tavizsiz bir şekilde riayet edelim.”  

“HER TÜRLÜ TALEP VE İSTEK İÇİN TELEFON HATLARI FAALİYETTE”

Vatandaşlar, Kurban Bayramı süresince her türlü talep ve isteklerini Ortahisar Belediyesi’nin 444 61 44 nolu çöp hattı,  Zabıta Müdürlüğü’nün 411 16 61 nolu hattıyla, 0 (542) 336 61 61 numaralı whatsapp çözüm hattına bildirebilecek.

Editör: TE Bilisim