Karadeniz'de görülen müsilajın (deniz salyası) ardından Trabzon'un Akçaabat ve Sürmene ilçelerinde deniz yüzeyinde oluşan kirlilik, endişelendirdi. 

Sürmene Yeniay limanı ile Çamburnu mevkisinin kıyı kesimlerinde görülen kirliliğin tespit çalışması yapılırken Söğütlü sahilindeki oluşuma henüz inceleme yapılmadı.  Vatandaşlar yetkililerin acil müdahale etmesini istedi. KTÜ Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi'nin öğretim üyeleri, Sürmene’de kirlilik oluşan alanda incelemelerde bulundu, deniz suyundan numune aldı. Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, 'İlk gözlemlerde kirliliğin müsilaj tabakasını oluşturan 'deniz karı' ismi verilen yapı olmadığını söyleyebiliriz. Numuneler incelenecek" dedi.

Doğu Karadeniz'in Trabzon, Ordu ve Samsun sahillerinde müsilaj oluşumuna dair çeşitli ihbarlar geldiğini söyleyen Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Muzaffer Feyzioğlu, 'Bizler de müsilaj değil ama köpüğümsü, kaymak tabakası gibi ufak tefek oluşumları gözledik. Bugün de şüphelerimizi gidermek amacıyla küçük bir deniz çalışması yürüttük. Çalışmada müsilajın oluşumuna sebep olacağını düşündüğümüz ince, uzun, 'kolloidal' yapılar olup olmadığını gözledik. Kıyıda yine kaymak gibi oluşan tabakanın içerisinden örnek alarak laboratuvarlarımıza getirdik. Aldığımız örnekleri 1-2 gün içinde inceleme yapacağız ve sonuçlarına bakacağız.”
Atakan TOK
 

Editör: TE Bilisim