Trabzon’un Ortahisar İlçesi Çukurçayır Mahallesi’nde Özel ARSEV Evde Bakım ve Sağlık Merkezi hizmete açıldı. Merkezin kurucusu Dr Seyit Hisoğlu, 2018 yılında kurulan ARSEV Evde Bakım ve Sağlık Merkezi’ni, Trabzon’da hizmete açtıklarını ifade etti. Dr. Seyit Hisoğlu, “2018 yılında kurulan ve Giresun’da faaliyet yürüten ARSEV evde bakım ve sağlık merkezi güçlü kadrosuyla ikinci  Merkezini Trabzon’da açtı. ‘Sağlık ve bakım hizmetini evinize getiriyoruz’ anlayışı doğrultusunda  deneyimli hekim kadrosu ve güncel tıbbi donanımı ile çözümler sunan merkezimizde sağlık alanında birçok dalda hizmet veriyoruz. Evde doktor hizmeti, evde hemşirelik  hizmetleri, evde fizyoterapist, diyetisyen ve evinizde kan tekikleri  alma , Ambulans hizmetleri gibi hizmetleri ile güçlü kadrosuyla hizmet veriyor. Kişiye özel Tedavi planlanları  ve hasta bakım anlayışıyla da fark yaratan Özel ARSEV  Sağlık Ve bakım merkezi birçok özel sağlık sigortasıyla anlaşması da bulunuyor.Evde solunum cihazına bağlı olan yada olmayan yatalak hastaların takipleri,büyük ameliyat sonrası taburcu olan hastaların evde rehabilitasyon süreçleri,aylık kontrolleri gelip hastaneye gidemeyen hastaların evde kan tetkiklerinin alınıp kendi takipli doktoruna iletilmesi gibi sürekli takiplerin yanında ,günübirlik evde sağlık hizmeti almak isteyen ateş,ağrı vs anlık şikayetleri olan hastalarada hizmet verip ,sorunların büyük kısmını hastanın evinde çözmekteyiz.  4 doktor,6 hemşire ,2 hizmet aracı ileTrabzonun tüm ilçelerine 7/24 hizmet vermekteyiz. Kurum hekimlerimiz tarafında yazılan reçeteler SGK tarafından karşılanmaktadır lakin diğer hizmetlerimiz ücrete tabidir.” dedi. Dr. Seyit Hisoğlu, evde sağlık hizmetini kısaca şu şekilde anlattı:

EVDE SAĞLIK HİZMETİ NEDİR? NASIL FAYDALANIRIM?

   Evde Sağlık Hizmetlerinin amacı, evde sağlık hizmetine ihtiyacı olan bireylerin muayene, tetkik, tahlil, tedavi, tıbbi bakım ve rehabilitasyonlarının evinde ve aile ortamında sağlanması, bu kişilere ve aile bireylerine sosyal ve psikolojik destek hizmetlerinin bir bütün olarak birlikte verilmesini sağlamaktır.Evde sağlık hizmetinden yararlanmak için 0462 351 06 61  numaralı telefon aranıp hasta için sistemde kayıt oluşturulur. Bunun ardından hekimimiz ve yardımcı sağlık personeli ilk değerlendirmeyi yaptıktan sonra ev ziyareti için randevu oluşturulur tarih ve saat belirlendikten sonra muayene ve tedavi için ziyaret gerçekleşir.

EVDE SAĞLIK HİZMETİNİN AVANTAJLARI NELERDİR?

Evde sağlık hizmeti alan  kişi daha özgür ve kendi kontrolünde olur. Hastaların kendi kurallarına ve mahremiyetine önem verilir.  Hastanede kalırken hasta için enfeksiyon riski daha yüksek iken, evde sağlıkta enfeksiyona yakalanma riski daha azdır.O nedenle kronik hastalığı olan hastaların hastane yatış süresini kısaltıp tedavisine evde devam ederek hastane enfeksiyon riskide azalmaktadır. Evde sağlık hizmetleri alanların büyük çoğunluğunu; Ameliyat sonrası sağlık ihtiyacı olanlar, Ortopedik açıdan büyük kırıkları olan yada büyük ortopedik  ameliyat geçiren hastalar, Kalp ve  damar hastalığından ameliyat olan hastalar, Hemipleji (felç)olup solunum cihazına bağlı olan yada olmayan hastalar, Onkoloji (kanser) hastalarını, Akciğer ve solunum sistemi hastaları gibi sürekli oksijen ihtiyacı olan hastalar, Yeni doğum yapan anne bakımı ve bebek besleme ve eğitim, Doktor tarfından tedavisi başlanmış yara bakımı,kalçadan yada damardan ilaç enjeksiyonu gibi kısa süreli hemşirelik hizmetlerine ihtiyaç̧ duyanlar, Laboratuvar tetkik ve test hizmetlerine ihtiyacı olanlar oluşturur.

Editör: TE Bilisim