Trabzon Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği’nin başkanlığını yapan Onkoloji Doktoru Ahmet Zengin’in 19 Mayıs’a bayram diyenleri din düşmanı olarak ilan etmesi büyük tepki çekti. Zengin facebook hesabının çalındığını iddia etsede tepkiler dinmedi.

GÜVEN: HEMEN İSTİFA ETMELİ

Çaykara Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği eski Başkanı Hasan Güven Zengin’i istifaya davet etti. Güven şöyle dedi: ‘Çaykara-Dernekpazarı Kültür ve Yardımlaşma Derneği mevcut baskanı Dr. Ahmet Zengin'in 19 Mayıs Atatürk'ü anma ve Gençlik ve Spor Bayramı ile ilgili paylaşımı hepimizi üzmüştür. Doğru olduğuna inanmak istemeyiz. Sayfasına bir başkası tarafından eklenmiş ise mazur görülebilir. Ancak doğru ise geçmişte 20 yıl bu derneğin Başkanlığını yapmış biri olarak derneğin mevcut başkanının beyanını ve merhum "Mustafa Kemal Atatürk"ile ilgili görüş ve paylaşımlarını asla kabul etmiyoruz. Bu yanlıştan derhal dönmelidir. Bu konuda hiçbir Çaykara ve Dernekpazar'lının onun beyanını tasvip etmesi mümkün değildir. Dernek Başkanlığı temsili bir yerdir. Kişilerin özel görüşlerinin paylaşıldığı bir makam değildir. Paylaşım kendisine ait ise özür dileyerek derhal Başkanlıktan da ayrılmalıdır. Kamuoyuna  arzederim. Bu vesile ile Kadir gecesi ve 19 Mayis Genclik bayraminiz kutlarım. Saygılarımla.’

,

Bu arada paylaşımın ardından Ortahisan Belediye Meclis Üyesi Cüneyt Zorlu ile İYİ Parti İl Başkanı Azmi Kuvvetli de Ahmet Zengin’i istifaya davet eden Çaykaralı siyasetçiler oldular.

Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü de Kanuni Devlet Hastaanesinde hekimlik yapan Ahmet Zengin ile ilgili soruşturma başlattı.

SÖZ SAVUNMANIN

Bu arada Dr. Ahmet Zengin de TAKA Gazetesine yaptığı açıklamada, ‘Facebook hesabım çalındı ve çalınan hesaba benim siyasi geleceğimi de etkilemek için böyle bir yazı yazıldı. Savcı arkadaşlarımla konuştum ve harekete geçtik. Hesabını soracağız’ dedi.

Editör: TE Bilisim