Son yıllarda yapılan hamlelerle her geçen gün gelişim ve değişim gösteren Trabzon, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ile daha da ileriye taşınıyor.

Gerek belediyeler ve gerekse hükümet tarafından yapılan hizmetler Trabzon’u mega kent konumuna getirirken şehrin siluetini de değiştiriyor.

Aslında yapılanları tek tek yazmaktan ziyade ortaya konulan projeler, biten ve yapımı devam eden devasa yatırımlar Trabzon’un her anlamda gelişimini sağlıyor.

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bir taraftan yatırımları hem proje bazında hem yerinde ve sonraki her aşamasını kademe kademe takip ederek şehri adeta kanatlandırıyor.

Göreve başlamadan önce küçük dokunuşlarla güzel görünümlerin sağlanabileceğini dile getiren ve icraatın başına geçer geçmez küçük dokunuşlarla Trabzon’u renklendiren Zorluoğlu özellikle son zamanlarda büyük yatırımlar bazında da hamleler yapıyor.

Erkek hizmetler yani.

Şehrin trafik mastır planını çıkarmak daha doğrusu şehrin tıkanan damarlarının açılması noktasında Trabzon’a anjio yaparak hem güzel bir dönüşüm sağladı daha da önemlisi Trabzon insanına verilen önemin ve değerin ifadesiydi. Çünkü Trabzonlu 20 yıllık döküntü dolmuşları hak etmiyordu.

Trabzon dolmuş sistemindeki dönüşümle insanlar daha rahat ve daha konforlu bir hizmet alırken trafikte tıkanan kılcal damarların açılması şehre yeni bir soluk aldırdı.

50 yıldır kimsenin cesaret edemediği şehrin alt yapısına giren, kanalizasyon, su, yağmur suyu, derin deşarj sistemi, telefon, internet, elektrik aklınıza ne gelirse bütün hatları yenileyen, elden geçiren çalışmasıyla da Trabzon’un gelecekteki 50 yıllık sorununa da neşter vurdu.

Hiçbir belediye başkanı alt-yapıya girmek istemez. Çünkü insanlar gördüğüyle yetinir. Ama o Trabzon’un geleceğinin her şeyin üzerinde tutarak ve hiçbir siyasi beklentiden daha elzem olmadığını düşünerek büyük bir cesaret örneği sergileyip şehrin altını üstüne getirdi.

Hiç Yalıncak plajına gittiniz mi bilmiyorum ama geçtiğimiz günlerde uğradım birkaç kez. Yok, böyle bir yer. Yok, böyle bir güzellik. Saatlerce oturmak sizi kesmediği gibi geceyi orada geçirmeyi bile düşünüyor insana.

Ganita projesinden haberiniz vardır. İster Venedik deyin, ister Shangai, ister Singapur. O proje Trabzonluyla denizi yeniden birbirine kavuşturan yatırım oluyor. Çoğu gitti azı kaldı. Hizmete girdiği zaman doyumsuz bir lezzet sunacak.

Herkesin merak ettiği yerdi Kahramanmaraş Caddesi.

Araç trafiğine kapatılacak mı kapatılmayacak mı?

Uzun süre tartışıldı ve radikal bir kararla da araç trafiğine kapatıldı. Sadece yayalara ait olan Kunduracılar Caddesi’nin tepeden tırnağa yenilenmesi ayrı bir estetik kazandırırken, Volkan Canalioğlu döneminde yayalara bırakılan Uzun Sokak’ın yeniden dizayn edilmesiyle, Kahramanmaraş Caddesinin asaletli duruşu Trabzon’a artı bir değer kattı.

Kim ne derse desin, kim ne söylerse söylesin. Eleştirebilirsiniz, beğenmeyebilirsiniz ama Trabzon’a yapılanları görmezden gelemezsiniz. Çünkü gözünüze giriyor. Yapılanlar günü birlik düşünülmemiş bu şehri yıllarca ileriye taşıyacak hizmetlerdir.

Şehri bir bütün olarak ele alan özellikle su arıtma tesisleriyle her eve yayla suyu veren Murat Zorluoğlu için herkes “Su gibi aziz olasın” duasını yapıyor.

TOKİ gibi, Karayolları Genel Müdürlüğü gibi kurumların başında iki değerli Trabzonlu evladının bulunması, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığını Adil Karaismailoğlu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Ticaret Bakanı Mehmet Muş’un Trabzon’la ilgili projeleri desteklemeleri şehir adına bir şans olduğunu her zaman dile getirdik zaten.

Uzun lafın kısası Trabzon çağ atlıyor… Yapılan yatırımların yavaş yavaş hizmete alınması Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu’nun başarısıdır. Estetik, güzellik, zarafeti Trabzon’u Mega bir kent yapıyor. Trabzon’un çehresi değişiyor.

Son söz Murat Zorluoğlu için başarılı olamayacak beklentisi içinde olanlara ve halkın içinde bulunmuyor diyenlere de esnaf ziyareti ve çay sohbetleri de kapat olsun.

Trabzon’un gelişimi ve değişimi için emek veren, bir çivi dahi çakan herkese ve önemli hizmetlere imza atan tüm belediye başkanlarımızı şükranla ve minnetle anıyorum.