1957 Trabzon-Of doğumlu olan Erdoğan Taşkıran, çok küçük yaşlarda İstanbul’a geldi. Ulusal medya dışında ‘Konuşan Karadeniz’ ve ‘Karadeniz Doğuş’ gazetelerinde muhabirlik yaptı, yazılar yazdı.

Gazeteci Erdoğan Taşkıran hayatını kaybetti. Bir süre önce kalp krizi geçiren ve 1 aydan fazla süredir hastanede tedavi olan Trabzon Oflu gazeteci Erdoğan Taşkıran, önceki gün İstanbul’da hayatını kaybetti. 1957 Trabzon Of doğumlu olan Erdoğan Taşkıran, çok küçük yaşlarda İstanbul’a geldi. Ulusal medya dışında ‘Konuşan Karadeniz’ ve ‘Karadeniz Doğuş’ gazetelerinde muhabirlik yaptı, yazılar yazdı. 

Amatör kulüplerde futbol oynadı. Daha sonra futbol müsabakalarında saha komiseri olarak uzun seneler Türkiye Futbol Federasyonu bünyesinde çalıştı. 2000’li senelerden sonra serbest gazeteciliği bırakarak Başbakanlık Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Dergisi’nin yayın koordinatörü oldu ve buradan emekli oldu. Emekli olduktan sonra serbest gazeteciliğinin yanında turizm işiyle de uğraşan Erdoğan Taşkıran, Of Hayrat Kültür Yardımlaşma Derneği ve Trabzon Liselerinden Yetişenler Cemiyeti’nde yönetim kurulu üyelikleri yaptı. 2 çocuk babası olan Taşkıran Fatih Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından Beylikdüzü Gürpınar’da toprağa verildi. Cenazeye, Trabzon, Of ve Hayratlı çok sayıda kişi ve sivil toplum kuruluşu katıldı. Erdoğan Taşkıran, 1980 ve 90’larda İstanbul’da Trabzon basını denince akla gelen bir iki gazeteciden biriydi. Ulusal medyada da yazıları ve fotoğrafları yayımlanan Taşkıran, sarı basın kartı sahibiydi.
 
İSTANBUL-TAKA 
 
Editör: TE Bilisim