AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, dün Trabzon’un Ortahisarİlçesine çıkarma yaptı. Milletvekili Cora, beraberinde AK Parti Ortahisarİlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikteönce Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliğini ziyaret etti. Ardından esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Altyapı ve üstyapı çalışmaları ile ilgili esnaf ve vatandaşların bilgilendirildiği ziyaret Trabzon Arı Yetiştiricileri Birliği programı ile tamamladı.

BAKAN MUŞ, TRABZON’A DAVET EDİLECEK

Ortahisar programına Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) ziyareti ile başlayan AK Parti Trabzon Milletvekili Cora, AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ile birlikte DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan’la bir araya geldi.  Bölgedeki ihracatın geliştirilmesine yönelik istişarenin yapıldığı toplantıda Başkan Yardımcısı Gürdoğan, ihracatın gelişmesine yönelik hazırladıkları öneri dosyasını Milletvekili Cora’ya sundu. Cora, konuyla yakından ilgileneceğini söyleyerek önümüzdeki süreçte Ticaret Bakanı Mehmet Muş’u Trabzon’a davet edeceklerini ve ihracatçılarla bir araya gelmek istediklerini söyledi. Yapılan ziyaretle ilgili konuşan Cora, “Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği’ni (DKİB) ziyaret ettik. DKİB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Hamdi Gürdoğan Beyle bir araya gelerek Trabzon ve Doğu Karadeniz Bölgesi İlleri İhracatı ile Bölge iller ihracatının geliştirilmesine yönelik önerilerini dinledik. İhracatta balıkçılık sektörüne büyük önem veriyoruz. Karadeniz somonu yetiştiriciliği bölgemiz için önemlidir. İhracatçılarımızın sorunlarını gidermek için tüm paydaşlarla birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi.

ZOR VE MEŞAKKATLİ BİR ÇALIŞMALARDIR

DKİB ziyaretinin ardından Milletvekili CORA, Çarşı Mahallesi’nde esnaf ve vatandaşları ziyaret etti. Altyapı ve üstyapı çalışmalarıyla ilgili vatandaşları bilgilendiren CORA, “Trabzon’da 5’i bir yerde dediğimiz içme suyu, yağmur suyu, doğal gaz, telekomünikasyon ve kanalizasyon çalışmaları gerçekleştirdik. Bu çalışmalar zor ve meşakkatli çalışmalardır. Esnafımızın ve vatandaşımızın rahatını bozabilecek, onları huzursuz edebilecek çalışmalardır. Ancak Trabzon’un 50 yıllık altyapısını tamamladık. Bu kadar büyük bir altyapı projesi Trabzon tarihinde görülmedi. Siz değerli hemşehrilerimiz de bu süreçte oldukça sabırlı ve anlayışlı davrandınız. Sizlere teşekkür ediyoruz. Şimdi de üstyapı çalışmaları devam ediyor. Yapılan kazı işlemlerinden sonra belirli bir zamanın geçmesi gerekiyordu. Çünkü kazı yapılan alanlarda çökmeler meydana gelebiliyor. O süre geçildi. Çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. İnşallah 10-15 güne kadar yol ve kaldırımdaki çalışmalarda tamamlanacaktır.” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim