Ordu’da ulaşım yatırımlarındaki seferberlik sürüyor. Mahalle ve grup yollarını standardı yüksek bir yapıya kavuşturmak için faaliyetlerini aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezlerindeki imarlı alanlarda açtığı, yeni cadde ve bulvarlarla, trafik sorununa neşter vuruyor. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler, Altınordu ilçesine bağlı Cumhuriyet Mahallesi 1358 nolu sokaktaki sıcak asfalt çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

ALTERNATİF ULAŞIM İMKANI SAĞLAYACAK

Altyapısı sağlam, modern yerleşim yerleri inşa etmek için çalıştıklarını belirten Başkan Güler, “Cumhuriyet Mahallesi’nde üniversite ve Melet ırmağı arasında kalan 2 bin 160 metrelik bölümde sıcak asfalt çalışması yürütüyoruz. Melet ırmağı tarafından başlayan ilk 1100 metrelik bölümün asfaltı daha önceden dökülmüştü.  Şu an da ekiplerimiz arada kalan 1060 metrelik kısmın asfaltını döküyor. En kısa sürede güzergahın tamamını asfaltla buluşturacağız” dedi.

TRAFİK YÜKÜNÜ AZALTACAK

Yolun trafik yoğunluğunu azaltacak önemli bir güzergâh olduğuna dikkat çeken Başkan Güler, “1358 nolu sokak, Sağra Fabrikası ile çevresindeki birçok okul ve üniversite için çok önemli bir güzergâh. Burası için üniversiteye ulaşımdaki asıl yol da diyebiliriz. Yol tamamlandığında, üniversite ile Melet Irmağı arasında kalan; üniversite, fabrika, okullar, öğrenci yurtlarını kullanan vatandaşların karayolu üzerindeki Sağra kavşağında trafik yoğunluğuna girme mecburiyeti olmadan, Karapınar ve çevre mahalleleri ile şehir merkezine kısa zamanda ulaşmaları sağlanacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim