Kapatıp Gittiler

Fındık fiyatlarının düşük olması vatandaşı isyan ettiriyor. Bir türlü istediği fiyatı alamayan ve ürünün heba olduğunu düşünen üretici isyan etti. Üretici fındık fiyatlarının düşüklüğünün hesabını tüccara soruyor. Trabzon’un Arsin ilçesinde tüccarlar isyan etti. 

Üretici Küsmesin

Vatandaş yaptığı açıklamada; “Bütün yıl boyunca emek veriyoruz istediğimiz fiyatı alamıyoruz. Bu şekilde bir fiyat uygulaması olamaz düzenleme gelmek zorunda. Bu şekilde köylerde artık üretim yapan kimse de kalmayacak. Bu duruma çözüm bulsunlar” dedi.

Fındık alıcıları ise yaptıkları açıklamada; “Üretici fındık fiyatlarının düşük olmasının hesabını bize soruyor. Bu durumun bizimle bir alakası yok. Bizde zor durumdayız. Fındık fiyatlarına iyileştirme gelirse durum normale döner. Hem üretici hem alıcı rahat nefes alır. 

Böyle devam ederse pazara fındık inmeyecek. Üreticinin küsmesi demek Pazar da ürün olmaması demek. Üretici önümüzde ki yıl bahçesine girmeyecek. Bu durum düzelmeli. Kimse ürününün bu şekilde değerlendirilmesini hak etmiyor. Üreticiyi düzeltme yapacağız diye oyalamasınlar” ifadelerini kullandı. 
Sonay ÇALUK
 
Editör: TE Bilisim