Çarşı Mahallesi Çarşı Camii’nde Cuma namazını eda eden Vali Ustaoğlu, Cuma namazı çıkışı basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Dün akşam 19.00 itibarıyla başlayan tam kapanma sürecini değerlendiren Vali Ustaoğlu, taşın altına herkesin elini koymasıyla salgın sürecinin atlatılacağını ifade etti.

YERİNDE İNCELEYECEĞİZ

Tam kapanma sürecinde ilk gününde iyi bir sınav verdiklerini ifade eden Vali Ustaoğlu, vatandaşlarımızın kurallara uyması halinde vakaların düşeceğinin altını çizdi. Vali Ustaoğlu, “Dün akşam 19:00 itibarıyla tam kapanma süreci başladı. Biz de vatandaşlarımızın mağdur olmaması adına Vefa Sosyal Destek Gruplarımız üzerinden şu an yoğun bir şekilde vatandaşlarımızın çağrılarına cevap vermeye çalışıyoruz. Bende Ortahisar Kaymakamlığının Vefa Sosyal Destek Grubunu ziyaret edeceğim. Yerinde inceleyeceğiz. Tüm ekiplerimizle sahadayız. En ücra köşedeki vatandaşımızın derdiyle dertlenmek, onların varsa ihtiyaçlarının giderilmesi evde sıkıntısı olan yalnız yaşayan vatandaşlarımıza yönelik başta olmak üzere hepsinin derdiyle de bu süre boyunca da daha iyi bir şekilde dertlenmeye çalışacağız. El birliğiyle bu kurallara uyarsak inanıyorum ki bayramdan sonra bizler için hepimiz için çok güzel günler olacaktır” dedi.

EN DÜŞÜK İKİNCİ İL

Karadeniz Bölgesi’nde Artvin’den sonra en düşük ikinci ilin Trabzon olduğunun altını çizen Vali Ustaoğlu, vaka düşme hızının da giderek arttığını ifade etti. Vali Ustaoğlu, “Şu anda Karadeniz’de Artvin’den sonra en düşük il biziz. Allah nazardan saklasın diyelim. Tabi ki temennimiz tek bizim düşük olmamız değil tüm illerimizin de bu düşüşü yaşaması. Bakanlığımız doğrultusunda alınan tedbirlerin ben inanıyorum ki bu süreçte faydasını da göreceğiz. Hep birlikte bu düşüş devam eder arzusu içerisindeyiz. Bunun kuralı belli. 3 tane kelime ile tabiri caizse özetlenebilecek maske, mesafe ve hijyen. Buna uyduğumuz sürece bu vakalar düşecek. Göreceğiz inşallah düşecek” dedi.  

HERKES DAHA TİTİZ

Vatandaşlarımızın duyarlı olma noktasında bir çaba içinde olduğunu ifade eden Vali Ustaoğlu, herkesin kurallara uyma noktasında daha titiz olduğunu söyledi. Vali Ustaoğlu, “Vatandaşımız da doğrusunu söylemek gerekirse onlarda görüyorlar ülkemizin durumunu görüyor. Esnafımızın durumunu görüyor, sağlıkçılarımızın durumu görülüyor. Vatandaşımız da bu konuda daha duyarlı olma noktasında bir çaba içerisinde olduğunu hep birlikte görüyoruz. Herkes kurallara uyma noktasında daha titiz. Hepimiz birbirimize yardımcı olacağız. Sahada sadece güvenlikçilerle, kolluk güçleriyle halledilebilecek bir iş değil. Herkes kendi üzerine düşen görevi yerine getirirse herkes taşın altına elini koyarsa inşallah hep birlikte başarılı olacağız. Ben Trabzon halkının bu konuda bize yardımcı olacağına inanıyorum. Bugünkü gördüğümüz manzarada bunun şahididir. İnşallah bundan sonra da böyle devam ederiz ve kurallara uyarız” dedi.

GÖÇ BAŞLADI

Tam kapanmayla birlikte vatandaşların memleketlerine akın ettiğini ifade eden Vali Ustaoğlu, tabiri caizse göç yaşandığını belirtti. Vali Ustaoğlu, “Başta İstanbul olmak üzere Anadolu’ya tabiri caizse bir göç başladı. Gelen vatandaşlarımız tabiri caizse bir karantina uygulanır gibi sokağa çıkma yasağına onlar da uyacaklar. Gelen vatandaşımız da dışarıya çıkamıyor. İnşallah bir sorun olmayacak” dedi .

SALİH BIYIK

Editör: TE Bilisim