Kocaeli Trabzonlular Derneği eski Başkanı Sami Durmuşoğlu’nun başına cumartesi günü skandal bir olay geldi. Sami Durmuşoğlu ve yanında bulunan 4 Türk vatandaş, Tunus’ta hava limanında mahsur kaldı. Durmuşoğlu ve diğer Türk vatandaşlar tam 40 saat boyunca hava limanında herhangi bir bilgi verilmeden bekletildi. 

20 SAAT OLDU

Yaşadıklarını cumartesi günü sosyal medya hesabından yayınladığı videoda anlatan Sami Durmuşoğlu “Evet, şu an Tunus’tayız. 20 saat oldu nedensiz yere bizi tutuyorlar. 5 tane Türk arkadaşız. Hala neden tuttuklarını da bize söylemiyorlar. Uçaktan indiğimizde 11 Türk vardı. 6’sı gitti 5’i kaldı.

MUHATABIMIZ YOK

Burada ne muhatabımız var ne de bir şey var. 20 saatten beri Tunus’ta tutuluyoruz. Yani birileri hiçbir şey yaptığı yok. Valizler yok. Hiçbir şey yok. Tam 20 saatten beri buradayız. Herkes bunu duysun” demişti

YAŞADIKLARINI ANLATTI

Videoyu yayınladığında mahsuriyetinin 20’nci saatinde olan Sami Durmuşoğlu ve beraberindeki 4 Türk vatandaş, tam 40 saat sonra serbest bırakıldı ve Tunus'a giriş yapmayı başardı. Sami Durmuşoğlu yaşadıklarını EN Kocaeli’ye anlattı. 40 saatin sonunda Türkiye’nin kendisi dahil 5 Türk vatandaş için Tunus’a nota verdiğini ifade eden Durmuşoğlu şunları söyledi:

40 SAAT

“Biz Tunus’taki hava limanında tam 40 saat tutulduk. Bu süre zarfında başkonsolosla, büyükelçiyle, müsteşarla sürekli olarak iletişim halindeydik. Ama bir türlü sonuç alamadık. Bizim mahsur kaldığımız gün Tunus’ta ayrıca farklı bir gelişme olmuş.

BAŞBAKAN GÖREVDEN ALINDI

Tunus Cumhurbaşkanı, aynı gün başbakanı görevden almış. O gün Cumhurbaşkanına muhalifler de gösteri yapmış. Bu sebeple Tunus’ta Cumhurbaşkanı sokağa çıkma yasağı ilan etmiş. Ama bu durumların bizimle ilgisi yoktu. Çünkü bizden önce 6 vatandaşı bırakmışlardı.

KONU ERDOĞAN’A KADAR GİTTİ

Konunun devamın Türkiye ile Tunus arasında büyük siyasi kriz çıktı. Konu Cumhurbaşkanımıza kadar gitti. Sürecin sonunda da Türkiye mahsur bırakılan 5 Türk vatandaş için Tunus’a nota verdi. Nihayetinde de Türkiye'ye giriş yapmayı başardık." 

Editör: TE Bilisim