Şu aşamada tesislerimiz yeterli olsa da, Bu tesislerimiz fiziki yönden daha iyi tefriş edilmesi, müşteri memnuniyetini attıracaktır. Ayrıca hizmet personelinin de, çok iyi bir eğitimden geçirilmesi olmazsa olmazlardandır. Tabi yılda maksimum 5 ay 6 ay aktif tutulan bir tesise çalışacak nitelikli personel bulmak kolay değil. Ki, bu yatırımcılar zaten 6 ay işsizdirler. Haliyle kapalıdırlar. Yani demek oluyor ki, 

Mevsimsel Değil Dört Mevsim

Turizmi mevsimsel değil, dört mevsimlik planlamalıyız. 
Turist, iyi ağırlanmak, sorunsuz, temiz ve nezaketli ortam ister. Yabancı turiste fahiş bedel uygulamak Türk ve bölge turizmini baltalar. 
Turizm olsun istiyoruz ama yapılan olumsuz ve abartılı haberlerle ayağımıza sıkmış gibi oluyoruz.  
Yani bilmeden kentimize büyük zararlar veriyoruz... Evet, eksikliklerimiz vardır. Bunu bilmek bile çözüm için çok önemlidir. İşte sektördeki bu kimselerle bu eksikleri değerlendiriyor sorunları çözmek için ortak akıllar üretiyoruz.  Ve böylece umuyoruz ki, gelecek turizm sezonuna bu hata ve noksanlıkları asgariye indirmiş olacağız. 

Turizm Toplumsal Bilinçle Gelişir

Zira devletimiz, ülkemiz ve özellikle bölgemizin kalkınmasında, turizm olmasa olmazdır.  O nedenle elimizden geleni hep birlikte yerine getirme çabasındayız. Bu sadece işletmecinin ve birkaç bürokratın çabasıyla olmaz. Tüm insanlarımızın bu bilinçte olması gerekir. Bu arada ürün çeşitlerini arttırmalıyız. Nedir bu ürün çeşitleri; Sümela'ya, Atatürk Köşküne, Sultanmurat'a ilaveten yeni kültür ve turizm alanları oluşturmalıyız. Mesela Gülcemal Projesi. Mesela Mağmat Projesi. Mesela Hıdırnebi Yaylasının yeniden dizayn edilmesi. Oradaki dağınık yerleşimi bir araya toplamak önemli bir projedir. Hatta yine burada Bakanlığımız 2. bir Uzungöl oluşturma çalışmalarımız var. 

Şehrimize Dış Hatlardan Gelen Uçakların Yüzde 95'i Arap Turistlerdir

Allah'a şükür, ülkenin ve dünyanın dört bir yanından bölgemize ve özellikle Trabzon'a turist akını var. Artık Antalya, özellikle yerli ve Arap turist için cazip değil. Doğa ve kültür turizmi çok daha popüler. Her ikisi de bizde var. İşte bütün çabamız bunu ülkemiz ve bölgemiz adına fırsata çevirmek olacaktır” dedi.

Editör: TE Bilisim