Trabzon Algısı Dışarda Yüksek

Trabzon’un çok büyük bir değer olduğunu vurgulayan İbrahim Beşir; Trabzon yılda iki buçuk milyon turisti barındırıyor.  Bu çok büyük bir değer. Trabzon’un dışarı da algısı yüksek. Bunu işlememiz lazım. Trabzon’a çok acil Turizm planlanması yapılmalı.

Bunu da Turizm Bakanlığı yapmalı. Uzungöl’e el atıldı inşallah eski hatalar yapılmaz. Doğanın bozulmamasına dikkat edilmeli. Yatak sayısının kapasitenin üstüne çıkmasına izin verilmemeli.

Trabzon limanı artık ihtiyaca cevap vermiyor. Tüm aktiviteleri şimdi Samsun limanı yüklenmiş durumda. Trabzon limanının derinliği on metre olunca yük gemileri yaklaşamıyor. Yüklerini dışarda boşalmak zorunda kalıyorlar. Liman uygun bir yer taşınmalı. Tekrar eski aktivitesine kavuşturulmalıdır. 

Bir rıhtımımız bile yok. Şu anki liman yeri değiştirmeli mevcut yer marina olacak şekilde düzenlenmelidir. Yatırım Adasına bir an evvel başlanmalı. Savuma sanayi ile ilgili bir kısım Teknolojik üretimlerin buraya alınması sağlanmalıdır. STK lar yapacak oldukları çalışmalarla örnek olmalı, bir güç haline gelmeli gerek yerel yönetim gerekse genel yönetimle ortak proje üretmelidir. Dedi.

Demir Yolu Olmazsa Olmaz

TGSİAD Başkanı Adem Kahraman da Trabzon istihdam açısından sorun yaşamaktadır. Okulu bitiren çocuklarımızın ilk hedefi buradan gitmek.  Bunu iş sahaları açarak, proje geliştirerek engellememiz lazım. STK.lar kendi araların da iş birliği yaparak ortak proje üretip Yerel yönetimlere sunmalı.

Yerel yönetimlerde bölgede yapılacak olan işleri STK larla istişare yapmalıdır.  Demiryolu projesi sanki rafa kaldırılmış gibi. STK lar olarak bunun üzerine gidip, projenin zinde kalmasını sağlamalıyız. Siyasetçiler Demir yolunu devamlı gündemde tutmalıdır. Ayrıca; Trabzon Turizm kenti olmuş durumda bu konuda uğraş veren her firma denetlenmeli. Personel ve lojistik açıdan yeterlilik aranmalıdır” diye konuştu.
Editör: TE Bilisim