Göreve geldiği günden itibaren Trabzon’da turizmin geliştirilmesi ve 12 aya yayılması için çalışmalarını sürdüren Başkan Zorluoğlu, İl Müdürü Ayvazoğlu ile yapılması gerekenler noktasında istişarelerde bulundu. İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, ziyaretten memnuniyet duyduğunu belirterek, Başkan Zorluoğlu’na teşekkür etti.  

Çok İyi Hazırlanmalıyız 

Turizmin Trabzon için önemine vurgu yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün bu konuda çok önemli çalışmalar yürüttüğünü ifade etti. Turizm sezonuna çok iyi şekilde hazırlanılması gerektiğini dile getiren Zorluoğlu, “Trabzon’da turizm sezonunu Kızlar Manastırı’nın açılmasıyla başlatabiliriz. Akabinde zaten Sümela Manastırı ve Ayasofya Camii’nin restorasyon çalışmaları mayıs ayının ortalarında tamamlanarak hizmete açılacak. Tarihten beri gelen bu iki önemli turizm destinasyonu, Trabzon’a bir hareket getirecektir. Bunun ötesinde bizim turizmi ve turisti çeşitlendirme noktasında atmamız gereken adımlar var” ifadelerini kullandı.

Plastik Sanatlar Sergisini Gezdi

Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, ziyaretin ardından İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü içerisinde yer alan sanat galerisinde açılan 45. Trabzon Sanatçıları Geleneksel Plastik Sanatlar Sergisi’ni gezdi. Eserler hakkında bilgi alan Başkan Zorluoğlu, sergiyi ziyaret eden ilkokul ve ortaokul öğrencileri ile de bir süre sohbet etti.
 

Editör: TE Bilisim