Yeni yönetimi tebrik edip çiçek veren Mumcu, burada Trabzon ile ilgili soruları da yanıt verdi.  Yerel basının Trabzon için önemini vurgulayarak konuşmasına başlayan Mumcu, Ramazan’da yaptıkları çalışmaları aktardı.  Mumcu, “Bizde yoğun şekilde çalışıyoruz. Ramazan’da evde iftar yapmadık desek yeridir. Bu sene çifte bayram yaşayacağız inşallah. Ramazan’da her gün bir ilçedeydik. Faaliyetler, esnaf ziyaretleri, yaşlı gazi yakınları, engelliler, toplumun her kesimiyle beraberdik. Güzel tepkiler var. Bazen feveran ediyorlar, hayat palalığı ile ilgili feveran edenler var. 

DAĞILMA NOKTASINA GELDİLER

Ama biz işin çözümünün yine bizde olduğunu söylüyoruz. Karşımızdaki muhalefetin en basit konularda bile anlaşamadığını, artık biraz da Babacan’ın açıklamasıyla dağılma noktasına geldiklerini düşünüyoruz. Anlaşamazlar.. 

Gıda fiyatlarıyla alakalı rayına girme var. 

SUUDİ ARABİSTAN’IN UÇUŞLARI AÇMASI

İnşallah şimdi Suudi Arabistan açıldı. O da müjdeli haber. Trabzon için çok büyük müjde. Uçuşlar açıldı. Turizm patlaması olacak. Otel rezervasyonların dolu olduğunu görüyoruz. Şampiyonluk havasıyla şehrin nüfusu 1,5 milyon olacak. O da ayrı hava veriyor. 

Trabzon için önümüzdeki günlerin çok güzel olacağını görüyoruz. Altın bir turizm çağı yaşayacağız. Açığı kapatmamız lazım. Ki kapatacağız” dedi. 

ULAŞTIRMA BAKANI ADİL KARAİSMAİOĞLU GELECEK

AK Parti’nin bayramlaşma programının da Bayramın 2. Günü yapılacağını ifade eden Mumcu, “Güzel işaretler var. Bayramlaşma programımız olacak. Adil Bakanımız gelecek. 

Bayramda davet ettik ama farklı yerde programı var. Ramazan’ın başında davet etmiştik. Açılışlara gelebilir” dedi. 

ŞEHİRDE DEVAM EDEN ÇALIŞMALAR

Şehirde devam eden çalışmalarla ilgili de bilgi veren Mumcu, “Kesinlikle bu yıl sonuna kadar bütün asfaltlamalar, üst yapıyla alakalı çalışmalar bitecek 15 Haziran’a kadar Maraş Caddesiyle ilgili çalışmalar bitecek. Şehrin, bir an evvel bu şantiye havsından kurtarmak lazım. Trabzon Havalimanına 2. Pist yapılacak. Aksamadan çalışmalar devam edecek” dedi. 

DOLMUŞ DÖNÜŞÜMÜ VE İSTEKLER

Trabzon dolmuşların doğa - batı yönlendirilmesi ile ilgili Mumcu, “Bazı talepler devam ediyor. Doğu, Batı ayrımında, batı dolmuşlarından Kuran Kursu ve Aydınlıkevler’in Köprüaltı’na gelme isteği var. Dolmuş sayılarının fazla olmasından dolayı, adalete ters düşürüyor. Ayrıcalık olmuş oluyor. o noktada biz dedikki, mutabakatı sağlayın. Oradaki diğer arkadaşlar itiraz etmesin. 2 durak gelince diğerleri de gelmek istiyor. Batı duraklarında mutabakatı sağlarsa belediye başkanımız da “benim için sıkıntı yok” diyor. Öbür türlü 2 durağı oraya alıp diğerlerini bırakmak sıkıntı oluyor” diye konuştu. 

ŞEHİR HASTANESİNDE TAKVİM SARKABİLİR

Şehir Hastanesinin çalışmaları ile ilgili de konuşan Mumcu, “ 750 gün. Fore kazıklarda uğraştılar ama yükseliyor. Takvimden sarkabilir, ama iyi gidiyor” dedi. 

Demiryolu ile ilgili de konuşan Mumcu, “İlla 2053’te yapılacak demeyelim. O konuda uğraşacağız” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim