Trabzon ve bölgenin olmazsa olmazının turizm sektörü olduğunu ifade eden Ofluoğlu, “Hem şehrimiz için hem de bölgemiz için büyük önem arz etmektedir.

Turizm sektörünün haraketli olması doğal olarak tüm sektörlere direk ya da dolaylı olarak fayda sağlamakta ve hem şehir ekonomimize , bölge ekonomisine ve dolayısıyla milli ekonomiye büyük katkı vermektedir . Pandemi döneminde büyük zarar gören Turizm sektörünün önemi, Pandeminin etkilerini azaldığı ve serbest dolaşımın sağlanabildiği bu dönemde artmıştır. Ekonomik olarak zarar gören Turizm işletmelerinin bu yaz dönemini verimli geçirmek, zararlarını bir nebze de olsa karşılamak ve gelecek vizyonlarını geliştirebilmek için büyük beklentide oldukları görülmektedir." dedi. 

UZUN VADEDE, ÇOK CİDDİ KAYIPLAR OLABİLİR

Ofluoğlu, açıklamasına şu şekilde devam etti: “MÜSİAD Trabzon Şubesi olarak Turizm sektörüne yönelik , dönemin iyi geçirilmesi ve Misafir memnuniyetini esas alan bazı öneri ve uyarılar yapmak istiyoruz . Şehrimizde Turizm hareketliliğini sürdürülebilirliğini sağlamak için ,”Turistin Milliyetine değil memnuniyetine” bakılarak hizmet verilmelidir yoksa uzun vadede çok ciddi kayıplar olabilir. Örnek verecek olursak bölgemize son zamanlarda Orta Doğu Arap Ülkelerinden gelen Turistlerin sayısının artmış olmasıyla birlikte sadece Orta Doğu pazarına hizmet hazırlıkları yapılıp diğer yerli ya da yabancı turistlerin hizmetlerini olması gerektiği gibi yapamazsak ileride yaşanabilecek her türlü olumsuzluklar diğer pazarlarında kaybolmasına sebep olabilir. 

Turizm de pazar çeşitliliği arttırılmalı ve gelecek olan turistlere de standartlara uygun hizmetler sunulmalıdır. Bununla birlikte alt yapı ve üst yapı çalışmaları güçlü ve hazır olmalı ki gelen turistlerin havaalanında karşılanmasından konaklama yapacağı yere götürülmesine ve şehrin, bölgenin gezilecek yerlerini tarihini kültürünü ve diğer özelliklerini gerektiği gibi anlatarak onların Güler yüzlü ve mutlu bir şekilde uğurlanması gerekir. 

Bu anlamda şehrimizde bulunan bütün turizm paydaşlarına görev ve sorumluluklar düşmekte Gerek kamu, gerekse Turizm dernekleri, yapacakları genel denetim ve kurumsal çalışmalarla Turizm alanında ki; karşılama –ağırlama-gezdirme ve uğurlama süreçlerinin doğru ve sistemli yürütülmesine ve müşteri memnuniyetini esas almalıdırlar. Ayrıca Turizm de kayıt dışı önlenmeli, kurumsallık ön plana çıkartmalı ve fiyat istikrarı sağlanmalıdır. 

Turizm sektöründe hizmet kalitesinin artırılması, kalifiye elaman sorununun çözümü ve Turizm sürelerinin daha uzun döneme yayılması temel hedeflerimiz olmalıdır. Dünyada Marka olmuş, Turizm şehirleri arasına girmek istiyorsak, Kamu kurum ve kuruluşları, Üniversiteler, sivil toplum kuruluşları, Turizm sektöründe faaliyetler gösteren bütün paydaşlar ve Şehrimizde yaşayan bütün vatandaşlar İle, hep birlikte, Turizm nedir, nasıl yapılmalıdır en iyi şekilde anlayıp ona göre, kısa, orta ve uzun vadeli hedeflerle, Turizmi daha uzun sürelere yayıp sürdürülebilir hizmet kalitesi ile çalışmaları devam ettirmeliyiz. Bu anlamda; MÜSİAD Trabzon Şubesi olarak tüm üyelerimizle, Şehrimiz Turizmine gereken katkıyı vermeye ve katma değer oluşturmaya devam edeceğimizi ve tüm paydaşlarla ortak hareket edeceğimizi tüm kamuoyuna ilan ederiz”
 

Editör: TE Bilisim