Trabzon gezisi kapsamında Ortahisar Belediyesini de ziyaret eden Bakan Karaismailoğlu’nu, Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile başkan yardımcıları karşıladı. Başkan Genç, Bakan Karaismailoğlu’na belediyenin proje ve faaliyetleriyle ilgili sunum yaptı. 


Genç, Trabzon’da trafik sorununu büyük ölçüde çözeceği düşünülen Kanuni Bulvarı’nın biran önce tamamlanması konusunda Bakan Karaismailoğlu’ndan destek istedi. Diğer yandan Başkan Genç, uzun zamandır yapılması gündemde olan ve Trabzon merkezde ulaşım sorununa köklü bir şekilde çözüm olacak Güney Çevre Yolu’nun hayata geçirilmesi için bakanlığın desteğinin çok önemli olduğunu Bakan Karaismailoğlu’na iletti. 


“TÜNEL AKVARYUM TURİZME KATKI SUNACAK”


Sunumuna Tünel Akvaryum’u anlatarak başlayan Genç, turizm çeşitliliği oluşturmak için projenin önemli olduğunu ifade ederek, “Deniz kenti Trabzon’da bu özelliğiyle müşahhas bir eser yoktu. Bu eksikliğin giderilmesi için dünyada ve Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan Tünel Akvaryum Projemizi hayata geçirdik. Projemizin son etabındayız. İnşallah yakın zamanda akvaryum kısmının inşaatının tamamlanmasıyla birlikte projemizi yılbaşından sonra vatandaşlarımızın ve turistlerin hizmetine açmış olacağız. Turizm çeşitliliği oluşturmak açısından böyle bir simgesel projenin şehrimize kazandırmış olmanın memnuniyetini yaşıyoruz. Deniz kenti Trabzon’da böyle bir projenin hayata geçmesinin simgesel bir yanı olduğunu da düşünüyorum.” dedi. 


 “TARİHİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ”


Kamu kurumları tarafından Ortahisar Belediyesi’ne devredilen projelerle ilgili tadilat ve güçlendirme çalışmalarına değinen Başkan Genç, şöyle konuştu: “Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belediyemize devredilen Mehmet Akif Ersoy Kapalı Yüzme Havuzu ve Tenis Kortlarındaki bakım, tadilat ve güçlendirme çalışmalarını tamamladık. Her iki projemizi de vatandaşlarımız için çok daha nitelikli ve işlevsel bir hale getirdik. Kültür ve tarih şehri Trabzon’da ecdadımızdan bize miras kalan tarihi eserlerimizi gelecek nesillere aktarmak için projeler geliştirdik. Bu amaçla tarihi çeşmelerimizi restore ediyoruz. Şu ana kadar beş adet tarihi çeşmemizin restorasyonunu gerçekleştirerek kullanıma hazır hale getirdik. İlçemizdeki 9 adet tarihi çeşmenin de restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bunları da birer birer kullanıma hazır hale getirerek vatandaşlarımızın istifadesine sunacağız. Diğer yandan önemli bir tarihi mirasımız olan Hasanpaşa Hamamı’nın restorasyon çalışmaları devam ediyor. Bir yıl içinde burayı tamamlayıp kentimize kazandıracağız.” 


“İPEK YOLU PROJESİ DOĞAYA UYUMLU YAPILACAK”


Mağmat Boğazı’nda hayata geçirilecek olan Tarihi İpekyolu Projesi’nin doğaya uyumlu bir şekilde yapılacağını kaydeden Genç, “Bir diğer önem verdiğimiz proje de Mağmat Boğazı’nda hayata geçireceğimiz Tarihi İpekyolu Projesi… Yurtiçi ya da yurtdışından yatırımcılarla birlikte hayata geçirmeyi planladığımız projede, yeme-içme, konaklama, spor alanları, yürüyüş yolları, seyir terası ve kulesiyle, dinlenme ve gezi alanları olacak. Projeyle alakalı yasal prosedürleri tamamladık. Plan ve tasarım çalışmalarını nihayete erdirdik. Projemizle ilgili Körfez ülkelerinden birkaç yatırımcıyla da konuştuk, görüşmeye de devam ediyoruz.  Doğayı tahrip etmeden, tabiata uyumlu bir şekilde, inşallah yakın bir zamanda yatırımcılarımızın da katkısıyla projemizi hayata geçireceğiz.” diye konuştu.


“PAZARKAPI YENİ BİR YAŞAM ALANI OLDU”


İlk olarak belediye tarafından hayata geçirilen Pazarkapı Kentsel Tasarım Projesini anlatan Başkan Genç, projeyle ilgili şunları aktardı: “Pazarkapı Kentsel Tasarım Projemiz şehrimizin merkezinde yer alan çok işlevsel bir alanın dönüşümüyle ilgili bütün Türkiye’ye örnek olabilecek bir proje. Proje içinde belediye hizmet binamız, kaymakamlık binamız modern mimariyle yerel mimari unsurlarının iç içe olduğu çok güzel proje oldu. Diğer yandan ticaret ve konut alanları da tamamlanarak hak sahiplerine teslim edildi. Pazarkapı ilerleyen yıllarda tıpkı Meydan Parkı gibi vatandaşlarımızın en çok rağbet ettiği bir alan olacak. Bu niteliklere sahip birçok üniteyi bünyesinde barındırıyor. Tarihi mahallelerimizden olan Pazarkapı bu projelerimizle yeni bir hüviyet kazandı.”


“HER BİRİ KENTE DEĞER KATAN PROJELER”


Ortahisar Belediyesi’nin hayata geçirdiği projelerle ilgili memnuniyetini dile getiren Adil Karaismailoğlu ise, “Trabzon merkez ilçemiz olan Ortahisarımıza altyapı anlamında birçok proje kazandırdık. Özellikle ulaşımda bakanlığımızın ve Ortahisar Belediyemizin hayata geçirdiği projelerden büyük bir gurur duyuyorum. Trabzon’da bin bir emek, alın teri ve uzun gayretlerle yapılan atılımlar sayesinde şehrimiz belli bir noktaya, konuma geldi. Şehrimizin bu geldiği konumdan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Hayata geçirdiğimiz projelerin tamamı kentimize değer katan projeler. Bu hizmetlerin kesintiye uğramaması için, her bir ferdimiz elimizden gelen bütün gayreti ve samimiyeti ortaya koymalı. Ulaşım konusunda birçok projeler yürütüyoruz. Boztepe tünelleri ve bir bölümü hizmete açılan Kanuni Bulvarı ve diğer viyadükler tamamıyla faaliyete geçirildiğinde ciddi anlamda trafik sorunu çözülecek. Trabzon, AK Parti iktidarında her alanda olduğu gibi ulaşım alanında da çağ atladı. Bunu hiçbir zaman aklımızdan çıkarmamalıyız.” şeklinde konuştu. 


Genç, Bakan Karaismailoğlu’na Karayolları Genel Müdürlüğü’ne ait arazilerin belediyeye tahsis edilmesiyle ilgili vermiş olduğu desteklerden dolayı teşekkürlerini ileterek, Trabzonspor forması hediye etti. 

Editör: TE Bilisim