AK Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, Trabzon turizminin sosyal medya mecraları ve bazı odaklar tarafından hedef tahtası haline getirilmesine sert tepki gösterdi.

ÇEBİ SERT TEPKİ GÖSTERDİ

Çebi yaptığı açıklamada doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel zenginlikleri, kaliteli hizmet anlayışı ile insan kaynağı bakımından Trabzon turizminin ülke turizminde söz sahibi olduğunu söyleyerek “Her yıl hem yabancı hem de yerli milyonlarca turisti şehrimizde misafir ediyoruz. Her geçen yıl artan turist sayısı hem şehrimiz hem de ülkemiz ekonomisine büyük katkı sağlıyor.” dedi.

KABUL EDİLEMEZ

Sosyal medya ve bazı mecralar üzerinden ülkemiz ve şehrimizin turizm gelirlerinin baltalamaya yönelik girişimlerin kabul edilemez olduğunu ifade eden Çebi şöyle devam etti: “Turizm, bacasız sanayi hem kalkınma hem de istihdamın temel dinamiklerindendir. Turizmin ırkı, meşrebi, ülkesi olmaz. Turizmde millet ayırmak gayri millîliktir, turizm ırkçılığıdır. Trabzon üzerinden turizmi baltalama girişimleri ayrı zamanda Gezi’nin tezahürü, 15 Temmuz hainliğinin şekil değiştirmiş halidir.”

BÜYÜK KATKI SAĞLIYOR

Türkiye’nin 2021'de yurt dışı ziyaretçi sayısında 29 milyonu, turizm gelirlerinde ise 24 milyar doları aştığı bilgisini veren Çebi şunları söyledi: “2022'deki hedefimiz 42 milyon turist, 35 milyar dolar gelir elde etmektir. Bu rakamın yakalanmasında Trabzon ve bölge turizminin büyük katkısı bulunmaktadır.”

SERMAYENİN RENGİ OLMAZ

Tüm dünya ülkeleri turizm gelirlerini artırmak için topyekûn bir seferberlik başlatmışken özellikle ülkemizde sosyal medya üzerinden çeşitli bahaneler öne sürerek bölge turizmini sekteye uğratmaya çalışıyorlar. Bir dönem sermayeyi renklerine ayıran güruh şimdi de turizmi rengine ayırıyorlar. Yıllar geçmese de zihniyetleri değişmiyor. Turizmde ayrımcılık yaparak, turistleri hedef göstererek çirkin emellerine ulaşmaya çalışıyorlar. Bu çirkinliğe elbette izin vermeyeceğiz. Sermeyenin rengi, ırkı olmaz. Ülke ve bölge ekonomisine katkı sağlayan, istihdam oluşturan turizm sektöründe başarı kazanılması, yeni hedeflere ulaşılması bizler için millî bir hedeftir.”

Editör: TE Bilisim