Usta, sağlık turizmi hakkında bilgi vererek, “Sağlık turizmi; bir kişinin sağlığına kavuşması veya sağlığını geliştirmesi için herhangi bir nedenle yaşadığı ülkeden başka bir ülkeye gitmesidir.     

İlimiz; alanında uzman sağlık personeli ve ileri teknoloji kullanımı ile yüksek standartlarda sağlık hizmeti sunarak bölgesinde sağlık merkezi haline gelmiştir. Kullanılan bu teknolojiler ve sağlık sistemleri arasında konvansiyonel her türlü Radyolojik incelemeler ( CT, MR), Nükleer Tıp (PET)  ve Radyoterapi uygulamaları (LİNAC, Tomoterapy) mevcuttur.  Uzun yıllardır Trabzon olarak komşu ülkelerin (Gürcistan, Azerbaycan vb.) hastalarını tedavi etmekte iken, son yıllarda  Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Rusya ve Almanya gibi farklı ülkelerden gelen hastalar sağlık tesislerimizde tedavi olmaya başlamıştır. Genellikle sağlık turizmi hastaları; her türlü rehabilitasyon tedavisi, konjenital anomali, kanser ameliyatları, kardiyovasküler cerrahi, beyin cerrahisi, ortopedik ve çocuk cerrahisi,  estetik cerrahi, ileri diş tedavileri ve göz tedavilerini tercih etmektedirler.     

Sağlıklı bir toplum oluşturmak amacıyla tıbbi etik ilkelerinden ödün vermeden, çalışan ve hasta güvenliğini ön planda tutarak, gelişmiş teknolojiyle donatılmış ve uzmanlaşmış kadrolarıyla kaliteli sağlık hizmeti sunmayı amaç edinmiş olan; Ahi Evren Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi ve Kanuni Eğitim ve Araştırma Hastanesi 03 Nisan tarihi itibari ile Sağlık Turizmi Yetki Belgesi almışlardır” dedi. 
 
Editör: TE Bilisim