İhtiyaç sahipleri için tespit ve yardım çalışmalarını sürdüren Kızılay ekipleri mahalle mahalle dolaşarak ihtiyaç sahiplerine ulaştı. Kumanya paketinin yanında ek olarak da Ramazan Pidesi dağıtımı sağlayan Türk Kızılayı yine varlığını hissettirdi. 

HERKESE ULAŞMAYA ÇALIŞIYORUZ

Her alanda mazlumlara ses vermek için çalıştıklarını aktaran Türk Kızılayı Trabzon Şube Başkanı Dr. Oğuz Kara, ‘Dertler Paylaştıkça Bitecek Yeter ki İnan Buna’ sloganı ile bu zor günlerde vatandaşın yanında olmaya çalıştıklarını aktardı. Başkan Kara, “Ramazan aynın gelmesiyle birlikte ihtiyaç sahiplerine her alanda ve her anda ulaşmaya çalışıyoruz. Ülkemizin kan ihtiyacında önemli konumdayız ama bunun yanında kendimize asli görev edindiğimiz ihtiyaç sahiplerine ulaşma gayemiz sürüyor. Bu süreci hep birlikte atlatacağımıza, birlik ve beraberliğimizi herkese göstereceğimize canı gönülden inanıyorum. 

Türk Kızılayı olarak ‘Sensiz Olmaz’ sloganı ile yola çıktık. Bu süreçte Ramazan ayında daha çok ihtiyaç sahibine ulaşarak, daha çok sofrada hayırları buluşturmak istiyoruz. Dertler paylaştıkça bitecek yeter ki inan buna ‘Sensiz Olmaz’ diyoruz” dedi. Kara, ayrıca sokağa çıkma yasağının uygulandığı zamanlarda, Trabzon’un çeşitli mahallerinde dağılan ekipler ile evlere Ramazan pidesi dağıtımı da yaptıklarını ifade ederek, Kızılay’ın her alanda vatandaşın yanında olduğunu söyledi.

Bahattin BAŞTÜRK
 
Editör: TE Bilisim