Milliyetçi Hareket Partisi (MHP )tarafından düzenlenen Adım Adım 2023 İl İl Anadolu programı Trabzon’da gerçekleştirildi. Toplantıya MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, TBMM İdare Amiri Ankara Milletvekili Erkan Haberal, Afyonkarahisar Milletvekili Mehmet Taytak, Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş, Hatay Milletvekili Lütfi Kaşıkçı, MYK Üyeleri Ferhat Çakıroğlu, Volkan Dudu, Afşin Birben, Yavuz Tellioğlu, Musa Küçük, MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Baro Başkanı Sibel Suiçmez, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, Çarşıbaşı Belediye Başkanı Mümin Nuhoğlu, Gümüşhane ArzularKabaköy Belediye Başkanı Çetin Rıza Tanış, STK’lar ve partililer katıldı.

BAĞIMSIZLIKLA ÇERÇEVELENMİŞTİR

Toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, “Dünyanın en kritik coğrafyasında bulunan Anadolu’yu yeniden kontrolleri altına almaya çalışan emperyalist batının iç ve dış müdahalelerine karşı daha dik bir duruş sergileyerek bu savaşı kazanmak adına coğrafyasında büyük bir güç olmaya karar vermiş, güçlü bir iradeden yana tercih yapmıştır. Ecdadımızın bize bıraktığı en büyük eser olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tarihsel hüviyeti ve kaderinin yol haritası MHP ve lideri tarafından onurlu bağımsızlıkla çerçevelenmiştir” dedi.

ERDOĞAN GİDERSE DOLAR DÜŞECEKMİŞ

Tarım, “Muhalefet çok mükemmel bir ekonomik program açıkladı. Tayyip giderse dolar düşecekmiş. Milleti sokağa döküp Türkiye’yi seçime götürme gayretlerinin arkasındaki gerçek çok vahimdir. 8 ay içerisinde ekonomi dahil her şeyin düzeleceğini anlamış olduklarındandır ki bu süreci yaşayan Türk milletinin Cumhur ittifakına yeniden güven ve yetki vereceğini bilmektedirler. Bizler başarılı olmaktan ziyade bu ülke için bir değer olma gayretindeyiz. Toplum kendileri ve bu ülke için neler yapmak istediğimizi anlayabilmeleri için bizim var oluş mücadelemizden vazgeçmemiz gerekmektedir. Bu düşünce bizim için imkansızdır. Çünkü riske atacak devletimiz ateşe atacak bir milletimiz yoktur. Bu ülkede yaşayan hiçbir insan fuzuli değildir. Vatan sevgisinden ve onu korumaktan başka hiçbir derdimiz yoktur. Kimsenin, hiçbirimizin şahsi menfaatleri ve beklentileri derdimiz değildir” diye konuştu.

VATANDAŞI İVEDİLİKLE GÜÇLENDİRMELİYİZ

MYK Üyesi Yavuz Tellioğlu, “18 Mart 2021 yılında Bahçeli’nin kurultayda kamuoyuna arz ettiği TBMM Grup toplantılarında açıkladığı MHP’nin 5 stratejik hedefinden bahsetmek istiyorum. Cumhurbaşkanlığı sisteminin muhafaza edilmesini sağlamak. Yeni anaysa süreci olarak belirlendi. 100 maddelik taslak oluşturuldu. Hükümetimiz salgında ciddi bir gayret gösteriyor. Alt ve orta segmentteki vatandaşlarımızı esnafımızı ivedilikle güçlendirmemiz gerekmektedir. Yerli bir ekonomik modeli ortaya koymak zorundayız. Dördüncü hedefimiz terörle mücadeledir. Ciddi bir süreç yönetilmektedir. Sözde bir siyasi partisi var HDP… Bir daha açılmamak üzere kapatılması gerekmektedir. En kısa zamanda inşallah gerçekleşecektir. Beşincisi ise her Trabzonlu hemşehrimizi herkesi ilgilendirmektedir. Terör ve kaos sarmalından kurtulması ve huzurun gelmesidir. Bu hedeflerin gerçekleşmesi konusunda dava arkadaşlarımız gayret göstermektedir. 2023’e giden yolda artarak devam edecektir. Trabzonlu ve Trabzonsporlu olarak o sene bu sene olsun inşallah” ifadelerine yer verdi.

40 YILA YAKINDIR TERÖR SORUNU VAR

MHP Genel Başkan Yardımcısı Sadir Durmaz, “Geçmişten bugüne ülkemiz ne zaman kabuğunu kırmak istese içerinde ve dışarıdan çeşitli sorunlarla meşgul edilmiştir. 40 yıla yakındır birliğimizi hedef alan terörle mücadele etmektedir. Çok ağır bedeller ödendi. Çocuklarımızın geleceğinden çalınan ekonomik boyutu da genel başkanımız özetlemiştir. 1984 -2020 yılları arasında teröre harcanan para 1 trilyon dolar” şeklinde konuştu.

EKONOMİDE TAKİP EDİLEN POLİTİKALAR DOĞRUDUR

Durmaz, “Dünya koronavirüs ile mücadele etmektedir. Modern zamanın en büyük sağlık krizlerinden biri olarak kabul edilmektedir. Tüm dünyayı etkileyen ekonomik ve sosyal bir krize de dönüşmüştür. Ekonomik krizin son 40 yılda gerçekleşenlerden çok daha büyük olduğunu bilimsel verilerle açıklamaktadır. Bazı sektörlerde üretim neredeyse durma noktasında gelmiştir. Doğal olarak ülkemizi de etkilemiştir. Salgına rağmen 2020 yılında Çin ile birlikte pozitif büyüme gösteren iki ülkeden birisidir. Sadece Türkiye’de yaşanıyor algısıyla umutsuzluk taşımak en büyük haksızlıktır. Türkiye tarihi bir eşiktedir. Ya para baronlarının sözü geçecek ya da böyle gelse de böyle gitmeyecek. İnsanlarımızı faiz, kur, enflasyon sarmalına bulaştırmaya çalışanlara fırsat vermemek herkesin ortak sorumluluğudur. Ekonomik sorunları biliyoruz. Ancak takip edilen politikalar doğrudur ve Türkiye bu mücadeleden başarıyla çıkacaktır. Türkiye faiz lobisine yenilmeyecektir” diye konuştu. Durmaz, “2012 yılı Haziran’da başlayan ve ülkemizi yangın yerine çevirmeyi amaçlayan gezi parkı, 6-8 Ekim olayları, hendek terörü, 15 Temmuz’da darbe girişimi, iç ve dış düşman saldırılarıdır. Karanlık ve kalleş girişimi bugünlerde biraz hatırlamakta yarar vardır” dedi.

SÖZ KONUSU VATANSA GERİSİ TEFERRUATTIR

Durmaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sayın genel başkanımızın sözleriyle devam etmek istiyorum. Söz konusu vatansa gerisi teferruattır. Biz MHP olarak genel başkanımızın önderliğinde önce ülkem ve milletim sonra partim ve ben anlayışında siyaset yapıyoruz Vatanı kaybettikten sonra neyin siyasetini yapacağım diyen bir lider. Ülkemizi terörle yıldıramayanların ekonomik operasyonlarla diz çöktürmeye çalıştıkları ortadadır. Türkiye sokakta bulunmamıştır. Cirit atan casus ve hainlere de teslim edimeyecektir. Tüm sorunlara rağmen irademize yöneltilen tehditleri aşa aşa bu hale geldik.”

ÇIK AÇIKLA KORAY AYDIN

Durmaz, “Seni oraya mecbur eden ne var Koray Aydın. Genel başkanınıza cemaatçi diyordun şimdi oradasın. Çık açıkla seni oraya mecbur eden nedir? Hanımefendinin himayesinde şuan. MHP’ye operasyon üstüne operasyon yapılıyor” dedi.

BAHATTİN BAŞTÜRK

Editör: TE Bilisim