Geçtiğimiz haftalarda Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu tarafından Ankara’da gerçekleştirilen Trabzon zirvesinde önemli kararlar alınmıştı. 2013 yılında Trabzon’un Moloz mevkiindeki tüm tartışmalara rağmen yapımına başlanan Reşadiye Kavşağı’nın yıkımıyla ilgili Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Trabzon Şubesi bu kararın yerinde olduğunu ve bu ucubenin bir an önce yıkılmasına destek verdiklerini dile getirdi. 

TRAFİĞİ RAHATLATMADI

Çok mücadeledeler verdiklerini dile getiren ASKF Başkan Vekili Mahmut Memişoğlu, “Moloz mevkiindeki trafik yoğunluğunun hafifletilmesi için bir önceki dönem belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu yönetiminde yapılan Reşadiye Kavşağı’na tepki göstermiştik. Bu ucubenin burada yapılmasının karşısında durduk. Çünkü Trabzonspor ile birlikte biz ASKF’ye de zarar verdiğini hatta bu kavşağın trafiği de rahatlatmayacağını defalarca söylemiştik.” dedi. 

MAHKEMEYE TAŞIDIK

Memişoğlu, “Aynı zamanda ASKF Başkanımız Cahit Erdem de bu konu hakkında gerek belediyecilik olarak gerek federasyon olarak bunun yanlış olduğu konusunda hem söylemleri hem de mahkeme yoluyla mücadelesi vardı. Cahit Erdem gibi bir inşaat mühendisi örneklerle bu kavşağın burada yapılmasının anlamsız olduğunun bunun hem trafiğe katkısı olmayacağını hem de görüntü açısından çok rezil bir şekilde duracağını belirtmiş keza konuyu mahkemeye kadar taşımıştık.” şeklinde konuştu. 

YANLIŞTAN DÖNÜLDÜ

Memişoğlu, “O dönem Belediye Başkan Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’yla da görüşmüştük. Tüm dünyada üst geçitlerin kaldırıldığı dal-çık yapıldığını hatta kuzey güney istikametinde de bunun yapılması durumunda şehre yarar sağlayacağını belirtmiştik. Ancak ne yazık ki bu ucubeyi şehrin göbeğine diktiler. Bunu yaparken de hem Trabzonspor altyapı tesislerinin hem de ASKF’nin yerini gasp ettiler. Bugünlerde yıkım kararı bizleri çok mutlu etmiştir.” dedi. 

MADDİ VE MANEVİ ZARAR

Memişoğlu, “Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç’in de o dönem vermiş olduğu mücadeleleri biliyoruz. Bugün de yine aynı mücadeleyi vermesinden dolayı çok mutluyuz. Trabzon için yapılacak her türlü olumlu hizmetin yanındayız. Bu doğrultuda ASKF Yönetim kurulu olarak Ahmet Metin Genç’e teşekkür ediyoruz. Bir öncekin yönetim Trabzon’a maddi manevi zararlar vermişti. Bu yanlıştan dönüldüğü için çok teşekkür ediyoruz.” ifadelerini kullandı. 

BOZTEPE SAHASI VURGUSU

Boztepe Semt Sahası’yla da ilgili açıklamalarda bulunan Memişoğlu, “Güzelim sahayı yıkılarak yerine otel yaptılar. Ama bunun bu şehre ne kaybettirdiklerinin farkında değiller. Bizler o otelin yapılmasına karşı değildik. Sadece orada bulunan semt sahasının yıkımına karşı çıkmıştık. Boztepe mahallesinde oturan gençler için de orası bulunmaz bir nimetken bugün durum nedir? Orası için de mücadelemizi vermiştik. Orası için de yapılmaması gerektiği konusunda yapılsa dahi aynı yerde yine bir semt sahası olması konusunda teminat istemiştik. Trabzon’a gerek maddi gerek manevi hatta sosyolojik olarak kaybedilen yılların hesabını kim verecek onun takdirini kamuoyuna bırakıyoruz.” dedi. 
Ali Osman YÜRÜK 

Editör: TE Bilisim