Akçaabat İlçe Binasında gerçekleşen sohbet toplantısına, Akçaabat’ta görev yapan basın mensuplarının yanı sıra, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Hüseyin Altıntepe ve yöneticiler katıldı. Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Şen, Akçaabat’ta doğmuş ve büyümüş birisi olarak Akçaabat’ı ve Trabzon’un kendini için önemli olduğunu ifade etti.

YENİ BİR DÜNYA KURULUYOR

Genel başkan yardımcısı Şen “Yeni bir dünya kuruluyor. Bu yeni dünya kurulurken Türkiye’nin de burada yerini alması gerektiğine inanıyoruz. Gerek güçlü bir bölgesel aktör olmak, gerekse de küresel bir aktör olmak arzusu Türkiye’nin, adım adım gerçekleşiyor.  Biz bunu 2040 ve 2050li yıllar için yapılan çalışmalarda görüyoruz.  Türkiye 2050’lerde Dünya’nın 5. Veya 6. Ekonomisi olacak diye öngörülüyor. Bu Türkiye’nin bir bakanının veya bir genel müdürünün yaptığı rapor değil. Uluslar arası kuruluşların raporları bu şekilde” dedi.

PANDEMİDE SANAYİMİZİ ÇALIŞTIRDIK

Türkiye’nin pandemiden en az etkilenen ülkeler arasında yer aldığını ifade eden Şen “Pandemide Türkiye sanayisini yatırmayarak çalıştırdı. Bunun sonucunu gördük. İşte 1. Çeyrekte % 7,  2. Çeyrekte ise % 21 büyüdük. Bu büyüme devam ediyor. Belki Türkiye dünyanın en çok büyüyen ilk 2 ülkesi olacaktır. Bu Türk milletinin çalışkanlığı ile iş zekası ve becerisi ile alakalı bir şey. Pandemi var diye yan gelip yatmamış ve bir şeyler üretmeye çalışmış. Bu dönemde teknolojik hamlelerimiz durdurmadık ve Türkiye büyüdü. Büyük resme baktığımızda işte bunları görüyoruz” dedi.

ENFLASYON İLE MÜCADELE

AK Parti olarak ufka baktıklarını ve ufkun ötesini görmeye çalıştıklarını ifade eden Mustafa Şen “Biz Ufka bakıyoruz ve ufkun arakasını görmeye çalışıyoruz. Ama bunu yaparken önümüzdeki çukurdan da kendimizi korumalıyız.  Ufka bakarken önündeki çukura düşer ölürsün. Bu çukuru da göreceksin. O da enflasyondur. Enflasyon yükseldi mi yükseldi, vatandaşın geçim sıkıntısı var mı var. Bu günkü sorunu inkar etmiyoruz. Hayat pahalandı. Ama neye göre pahalılandı?  % 5’lik enflasyona göre.  

Enflasyon var doğru, hayat pahalıdandı doğru. Ama pandemi diye bir şey var. Bu sadece bizim değil bütül dünyanın sorunu. Bu dönemde bütün dünyada fiyatlar 2 kat 3 kat arttı.  Biz de aynı gezegendeyiz” şeklinde konuştu. Sohbet şeklinde geçen toplantı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.  Mustafa Şen, parti yöneticileri ile de kısa süreli bir toplantı gerçekleştirdi.
 

Editör: TE Bilisim