CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, konut fiyat artışlarına ilişkin açıklama yaptı.


IMF, 58 ülkedeki konut fiyatlarını inceledi. 

Türkiye, reel kredi büyümesinin en yüksek olduğu ülke olurken, konut fiyat artışında ise ikinci sırada yer aldı. CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu da konut fiyatlarındaki fahiş artışlara ilişkin konuştu. Başkan Hacısalihoğlu şu ifadeleri kullandı:  “Herkes gider Mersin’e biz gideriz tersine diyebileceğimiz bir yönetim anlayışı ile beraber, her alanda olduğu gibi emlak sektörü ve konut satışı konusunda da kriz içerisindeyiz. Şöyle sokakta yürürken kafamızı kaldırdığımızda sağımızda solumuzda her bir yanımızda satılık evler görüyoruz. Ancak bu satılık evler bir türlü satılamıyor. Ya da çok azı satılıyor.”

“BÜYÜK BİR EMLAK BALONU VAR”

“Ev fiyatlarında inanılmaz bir artış söz konusu ve bu artışın asla bir karşılığı yok. Düşük faizli kredi imkânı sağlanıyor. Pek hoş ama bu kez de faizi düşük olduğu için satılan konutun fiyatında artışa gidiliyor. O düşük faiz de anlamını yitiriyor. Bu nedenle de ortaya büyük bir emlak balonu çıkıyor. Bir insan ev almak istediğinde gördüğü fiyatlar karşısında şok oluyor. Evi satmak istese fiyatları gören kişi daha düşük fiyata da satmak istemiyor doğal olarak. Konut satışlarında büyük bir çıkmaz söz konusu.”

CHP’li Hacısalihoğlu son olarak, “Her şey gibi konut satışlarında da normalleşme için ekonomide düzelme ve istikrar lazım. Ne zaman ki ekonomide işler yoluna girer, o zaman ne konutta ne araçlarda bu fahiş fiyatla karşılaşılmaz.” dedi.
 

Editör: TE Bilisim