Önceki akşam saatlerinde vefat eden Demeli'nin Trabzon'daki evinde  fenalaştığı kaldırıldığı Akçaabat Haçkalı Baba Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı belirtildi.

 

Hastane'den yapılan ilk açıklama'da Muammer Demeli kalp krizi sonucu vefat ettiği bildirildi. MHP, Trabzon İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, "Ülkücü camia çok önemli bir neferini kaybetti. Çok üzgünüz. Allah başta ailesi olmak üzere, tüm sevenlerine sabır versin. Ülkücü camianın başı sağ olsun" dedi. 

MEKANI CENNET OLSUN

Demeli'nin vefatı ardından birçok siyasi taziye mesajı yayınladı.  Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç : "Siyasetin değerli simâlarından, önceki dönem MHP İl Başkanı bizim de çok sevdiğimiz Sn. Muammer Demeli ağabeyimizin vefatını teessürle öğrendim. Hayatını davasına adayan çok güzel bir adamdı. Ruhu şad, mekanı cennet olsun. Ailesine, sevenlerine ve tüm ülkücü camiaya sabırlar dilerim." Maçka Belediye Başkanı Koray Koçhan: MHP Trabzon Eski İl Başkanı Muhammet Demeli’nin vefat haberini üzüntü ile öğrendim. Muhammet Demeli’ye Allah’tan rahmet, yakınları ve sevenlerine başsağlığı dilerim.’

Trabzon’da sadece siyasi kimliği ile değil mütevazi, sevecen ve samimi kişiliği ile her kesimden insanın gönlüne dokunmuş olan Demeli’nin vefatı şehirde ve özellikle ülkücü camiada büyük üzüntü yarattı. 

Cenazeye Ak Parti Milletvekilleri Salih Cora, Bahar Ayvazoğlu, Adnan Günnar, İYİ Parti Milletvekili Hüseyin Örs, Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ak Parti İl Başkanı Sezgin Mumcu, MHP İl Başkanı Bekir Sıtkı Tarım, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Şalpazarı Belediye Başkanı Refik Kurukız, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu, Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi, CHP Ortahisar İlçe Başkanı Fatih Suat Oyman, yakınları ve sevenleri katıldı.


Merhum Demeli bugün(19 Haziran Pazar) ikindi namazına müteakip Trabzon Meydan İskenderpaşa Camisi’nde kılınan cenaze namazının ardından Kutlugün Mahallesindeki aile kabristanlığına defnedildi.

Editör: TE Bilisim