Ordu’da Ulubey Ziraat Odası’nda fındık üreticileri ile buluşan Pekşen, fındık üreticilerinin ve fındık sanayicilerinin sorunlarını dinledi.

Ziraat Odaları Desteklenmeli

Ordu’da Ulubey Ziraat Odası’nda fındık üreticileri bir araya gelen CHP Trabzon Milletvekili Pekşen, fındık üreticilerinin ve fındık sanayicilerinin sorunlarını dinledi. Dünyada fındık sektörünün 128 milyar dolar büyüklüğünde bir ekonomik Pazar oluşturduğunu söyleyen Pekşen, “Bu kadar büyük bir pazar payında Türk fındık üreticisinin ve sanayicisinin bu pazardan elde ettiği gelir çok düşük. 

AKP’nin 15 yıllık iktidarında fındık üreticisi ve sanayicisi yok olma noktasına gelmiştir” şeklinde konuştu. Bu büyüklükteki bir pastaya hükmeden ülkelerin hiçbirinin fındık üreticisi olmadığını vurgulayan Pekşen, Türkiye’nin bu pazarda söz sahibi olabilmesi için fındık sanayinin desteklenmesi gerektiğini ve bunun için acilen bir eylem planı hazırlanması gerektiğini söyledi.

 Pekşen, fındık üretiminin artırılması,  Verimli ve kaliteli fındık elde edilmesi için köylerde mutlaka ziraat mühendislerinin istihdam edilmesinin bir zorunluluk olduğunu belirterek, “Ziraat odalarının mutlaka devletin desteği kapsamına alınması gerekir. 

Gayri Safi Milli Hasıla üzerinden tarıma ayrılması gereken payın parti yandaşlarına arpalık olarak kullandırılmak yerine, gerçek hak sahiplerine verilmesi büyük önem taşıyor” ifadelerini kullandı.  
 
Editör: TE Bilisim