Trabzon’un Tonya ilçesinde 50 yıldır hizmet veren süt fabrikası, üreticilerin süt vermemesi nedeniyle kapanma aşamasına geldi. Günlük 50 ton kapasiteli farbrikaya günde sadece 4 ton süt geliyor. Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel “ Fabrikamız kapanmakla karşı karşıya” ifadelerini kullandı.

Tonya Belediye Başkanı Osman Beşel Tonya Süt Fabrikası’nın kapanmakla karşı karşıya geldiğini belirterek, üreticilere seslendi. Beşel, “Fabrikamız süt bulamadığı için kapanmayla karşı karşıya. Ortamahalle’den Kaleönün’den , Karşular’dan fabrikamıza süt gelmiyor. Günde 50 ton kapasiteli fabrikamıza 4 ton süt geliyor. Sahip çıkmazsak bu fabrika kapanacak. Üstelik üreticilerimiz süt vermediği için kapanacak. Lütfen duyarlı olalım.” dedi. Beşel, “Ellinci yılını kutladığımız Tonya Süt Fabrikamızı kuranlardan Allah razı olsun, ölenlere Allah rahmet eylesin. Hayli zaman bir süreç yaşandı ve en son bir yönetim oluştu. Bugüne kadarki iddialar bir tarafa, bugün yönetimde herhangi bir sorun yok. Fabrikamızın işleyişinde herhangi bir sorun yok. Herhangi bir izah edemeyeceğimiz bir durum yok.” ifadelerini kullandı.

“Fabrika kapanmayla karşı karşıya”

“Bu benim açık bir sitemimdir. Fabrikamız kapanmakla karşı karşıya.” diyen Belediye Başkanı Beşel, “Tek bir durum var fabrikamız süt bulamıyor. Ortamahallemizden fabrikamıza süt gelmiyor, Karşular’dan ve diğer mahallelerimizden fabrikamıza süt gelmiyor. Tonya’da günde 50 ton üretilen sütün, 4 tonu Tonya Süt Fabrikamıza güç bela geliyor.

Bu benim açık bir sitemimdir. Fabrikamız kapanmakla karşı karşıya. Şu anda biz bu fabrikaya sahip çıkmazsak bu fabrika kapanacak. Bu fabrikayı da Tonya halkı süt vermediği için kapatmış olacak. Durum takdirlerinize arz olunur. Tonya süt fabrikası düğünlerimiz kadar, cenazelerimiz kadar önemlidir. Bu fabrikaya sahip çıkın!” şeklinde konuştu.

İki Günde Bir Üretim Yapılıyor


Kooperaf Başkanı Güngör Barutçu da, “Bütün mücadelemiz sonucu günde 6 ton süt alabiliyoruz. Kış sezonu için tasarruf nedeniyle üremi iki günde bir yapıyoruz. Bu bakımdan üremde çalışan personel iki günde bir çalışıyor.” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim