AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Siyaset Akademisi başladı. 346 kişinin başvurduğu 19. dönem Siyaset Akademisinin ilk dersi Ortahisar Belediyesi Toplantı Salonunda gerçekleşti. Burada düzenlenen ilk derse,  AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, İl Kadın Kolları Başkanı Meryem Sürmen, partililer, eğitmenler ve çok sayıda kişi katıldı. AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi, burada önemli açıklamalarda bulundu. Başka n Revi konuşmasına şehitlerimize Allah’tan rahmet dileyerek başladı. Revi, “ 2008 yılında başlayan ve 18 dönemdir kesintisiz devam eden siyaset akademisi; Partimizin, teşkilatlarımıza ve vatandaşımıza yönelik gerçekleştirdiği en önemli eğitim çalışmalarından biri haline gelmiştir.” dedi.
 
AK Parti her zaman eğitime önem verdi

Başkan Revi, açıklamasında, “Ak Parti kurulduğu günden beri büyük bir davanın, büyük bir hareketin bugünkü temsilcisi olduğu bilinciyle pek çok alanda günün şartlarına uygun yeniliklerle siyaset alanımıza girmiştir.  Bunların başında da istişareye ve eğitime verdiği önem gelmektedir. Eğitimi bir tecrübe paylaşımı olarak gören partimiz, eğitim faaliyetleri ile günün şartlarına uygun perspektifler geliştirmeye de devam etmiştir.  AK Parti, Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız önderliğinde kadim gelenekle geleceği sentezlemeyi düstur edinmiş bir partidir.  Bugüne kadar sahaya yansıyan siyasi yaklaşımları gözden geçirerek kendini güncelleyen ve geleceği ona göre planlayan partimiz eğitim faaliyetlerine her zaman büyük önem vermiştir.  Bu doğrultuda her daim teşkilatlarımızı eğitim programları ile dinamik tutacak çalışmalar gerçekleştirmeye devam ediyoruz.  Bizler burada davamızı daha iyi savunabilmek ve anlatabilmek için ilk önce kendimizi tanıyacağız.” ifadelerini kullandı.  Revi, konuşmasının sonunda 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü kutladı.
 
Siyaset Bilgiyle Yapılır
 
Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, konuşmasında, “İl Başkanımıza, genel merkezimize teşekkür ediyorum.  Eğer bugün ülkemizin kaderini değiştiren adımları atarak Türkiye'yi siyasetle birlikte şaha kaldıran bir liderin arkasındaysak, bütün bu işler siyasetle beraber oluyorsa, ya da daha gelişmiş tanımla: millete hizmet etmek siyaset platformuyla oluyorsa, bu işin literatürü ile birlikte hareket etmek partimizin siyaset anlayışıyla güttüğü çok güzel bir örnek Biz siyasetimizi sırf memlekete, hizmet için yapacağız anlayışını ortaya koyacağız demiştik. Aynı anlayışla devam ettik ki, millet kendine hizmet eden anlayışa sahip olan siyasi partiye görev veriyor, vermeye devam edecek. Bu işler bilgiyle yapılacak. Siyaset bilgiyle yapılır, tarihimizi bileceğiz. Günlük konuları bileceğiz. Hakim olacağız. Ondan sonra bu bilgiyle ürettiğimiz politik argümanlarla halkımızın vatandaşımızı ikna etmeye çalışacağız. Trabzon'da bizim salonumuzda partimizin ilk programı. Trabzon'da diğer illere göre çok daha büyük müracaat oranı. 346 kardeşimizin müracaatı bizi çok mutlu ediyor” ifadelerini kullandı.  
 
Gidişatını İyi Okuyabilen Nesillere İhtiyacı Var
 
Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu ise konuşmasına 8 Mart Dünya kadınlar gününü kutlayarak başladı. İdlib’de şehit olan askerlerimize rahmet dileyen Zorluoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: “AK Parti siyasette eğitimin önemine inanmış bir parti. Türkiye’nin birikimli, donanımlı, değişime açık dünyanın gidişatını iyi okuyabilen nesillere ihtiyacı var.  Siyaset Akademisi önemli. Bugüne kadar 74 bin kişi bu siyaset akademisinden geçti. Bu sene akademiyi şehrimizden yoğun ilgi var. Katılımcıların yüzde 40’ı kadınlardan oluşuyor. Bütün cesaretli hanımefendileri yürekten kutluyorum. Biz siyasette ve yönetim kademelerinde daha fazla kadın olsun arzu ediyoruz. Bunun araçlarından bir tanesi de bu tür akademik programlara kadınların daha fazla ilgi göstermesidir. Birbirinden değerli hocalarımız zengin içerikle siyaset akademisine damga vuracaklar.”

Biz Siyaseti Büyük  Bir Usta İle Yapıyoruz

AK Parti Trabzon Milletvekili Salih Cora, toplantıda yaptığı konuşmada şehitlerimize Allah’tan rahmet diledi. Kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar gününü kutlayan Milletvekili Cora, AK Parti’nin kadınlara siyasette ayrıcalık tanıdığına vurgu yaptı. Cora, “Biz siyaseti Allah razısı için, milletimizin duasını almak için, gelecek nesillere mürevvef bir Türkiye bırakmak için yapıyoruz.  Biz bugün siyaseti büyük bir öz güvenle yapıyoruz. Korkak değil, cesur öz güvenle yapıyoruz. Yaşadığımız bunca sıkıntılara rağmen karamsar olmadık, umutsuzluğa kapılmadık.  Çünkü biz siyaseti büyük bir usta ile yapıyoruz. Dünyada yaşanan haksızlıklar karşısında herkes sussa da biz susmayacağız diyerek çarpık düzene karşı, korkmadan mücadele eden, vesayet organlarının karanlık kumpasları karşısında yılmadan mücadele eden, özgür ve güçlü bir Türkiye olması için canını dişine takan bir liderle siyaset yapıyoruz.  AK Parti, bu ülkede her zaman değişimin dönüşümün reformların partisi olmuştur. AK Parti talimatı dışarıdan alan değil, milletten alan bir partidir. AK Parti’yi en büyük siyaset akademisi olarak görüyor.  AK Parti milletin her zaman hizmetkârı olmuş bir partidir.  Siyaset zor bir iştir, gönüllülük esasına göre yapılması gereken bir iştir. Trabzonluya hizmet etmek, bir milletvekili olarak onların yardımına koşmak, acı ve sevincinde yanında olmak, ilimizin alması gereken yatırımları takip etmek, milletimizin sorunlarını yasal düzenlemelerle mecliste çözmek noktasında gayretimizi ortaya koyuyoruz.  Ben siyaset akademisinin aynı zamanda tecrübe paylaşımı derslerine girmek üzere görevlendirilmiş kişisiyim. Bu manada akademisinde ders verecek hocalarımızın her biri kendi alanında kendini ispatlamış.  Bilgi birikimlerini sizlerle paylaşacaklar. ” diye konuştu.
 
Sonay ÇALUK
 
 
Editör: TE Bilisim