Buna göre daha önce DSİ genel müdür yardımcısı olarak görev yapan Akçaabatlı başarılı bürokrat Mustafa Uzun  Tarım ve Orman Bakanlığı Su Yönetimi Genel Müdürlüğünde Genel Müdür görevine atandı.

Doğu Karadeniz Bölgesinde özellikle Akçaabat ilçesine ilişkin sera gölü projesi başta olmak üzere birçok dere yataklarında, köprüler, menfezler, duvarların, dere ıslahların projelendirilmesinde aktif rol alan başarılı bürokrat Mustafa Uzun Konya Bölge müdürlüğü de yapmıştı.

MUSTAFA UZUN KİMDİR?

İstanbul teknik üniversitesi mezunu olan başarılı bürokrat Mustafa Uzun, DSİ Teşkilatında Atatürk barajında göreve başladı. Ardından Kayseri bölge Müdürlüğünde sonrasında ise Trabzon bölge Müdürlüğünde yaklaşık 16 yıl boyunca, Mühendis baş Mühendis, şube Müdürü, bölge Müdür yardımcısı görevlerinde bulundu. Doğu Karadeniz bölgesindeki göletler barajlar, dere ıslahları, hidro elektrik santrallerin projelendirilmesinde ve inşaatında aktif görev almış bunların yapımında da rol oynadı. Daha sonra 2011 yılında DSİ Konya bölge Müdürlüğüne bölge Müdürü olarak atandı.

Burada Türkiye’nin vizyon projelerine imza atan Akçaabatlı Hemşerimiz Mustafa Uzun Sırasıyla: “Türkiye’nin tünel delme makinasıyla açılmış en uzun tüneli olan mavi tüneli,(17 bin 34) metre,(5.2 metre) çapında tünel ve bağbaşı barajı. Türkiye’nin en uzun ikinci kanalı Apa-Hotamış iletim kanalı (125 km) 75 metreküp saniye debi kapasiteli, Türkiye’nin en büyük suni depolaması hotamış depolaması (600 milyon )metreküp kapasiteli ve (15 metre) yüksekliğinde (25 km) çevresi olan hotamış depolaması, dönemin en yüksek barajı çift eğrilik ince kemer beton barajı Ermenek barajı,(2,5 milyon)hektar alanın sulanmasıyla ilgili proje yapımı, yüz milyonlarca hektar alanın sulama projelerinin inşaatı, Türkiye’nin yine en uzun içme suyu isale hattı, Konya içme suyu isale hattı ve arıtma tesisi (120 km)lik, yüzlerce gölet, yüzlerce dere ıslah projeleri, atık su arıtma tesisleri Konya bölge müdürlüğünde tamamlamış, ardından beş yıl görev yaptığı DSİ Konya Bölge Müdürlüğünden sonra DSİ genel müdür yardımcılığı görevine atandı.

DSİ genel müdür yardımcılığı görevinde dahi durmadan çalışan ve çalışmalarıyla dikkat çeken Mustafa Uzun, Bura dada ülkenin önemli projelerine İmza Attı. Mustafa Uzun, iç Anadolu, Güneydoğu Anadolu GAP projesi trakyada arıtma tesislerine yönelik projelerde görev aldı. Mustafa Uzun Olarak, Orman Su İşleri Bakanlığı Strateji Daire Başkanlığı Görevine atanmış ardından da 17 Ekim 2018 tarihi itibariyle Tarım Orman Bakanlığı Orman Su Yönetimi Genel Müdürlüğü Genel Müdür Yardımcısı görevine atandı ve dün itibariyle de bu görevinden terfi ederek Tarım ve Orman Bakanlığı Su yönetim Genel müdürü oldu.
 
 
Editör: TE Bilisim