Trabzon’da Meydan Parkının ardından, yeni bölgelerde ‘Cephe ve Zemin Sağlıklaştırma’ işlemleri devam ediyor.

Meydan Parkının ardından Ortahisar İlçesinde ilk olarak Sanat Sokağı ve Avni Aker Millet Bahçesi ile alınan Cephe ve Zemin Sağlıklaştırma uygulaması bugün Uzun Sokak için de karara bağlandı.

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisi gündemine gelen maddeye göre; “15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkından, Tabakhane Köprüsüne kadar olan kısmında ön ve yan cephesi Uzun Sokağa bakan binalarda cephe ve Uzun Sokak tabanında değişiklik, yenileme, çevre tanzimi ve özel aydınlatma” çalışmaları gündeme geldi.  Maddeye göre, yapılacak çalışmanın yüzde 50’sini belediye, yüzde 50’sini ise mülk sahiplerinin karşılayacağı ifade edildi.

PROJELERİ YARIŞMA USULÜ YAPILSIN

Maddeyle ilgili söz alan CHP Grup Başkanvekili Turgay Şahin, “Bu gerçekten ilçe ve büyükşehirin yaptığı benim de çok hoşuma giden projeler. Orada aydınlatma da söz konusu. Bu projeleri sık sık istiyorum ki, bu projeleri de görelim. Ortada bir proje var mı bilmiyoruz?  Aslında görselini de görsek çok iyi olacak. Yaklaşık 20, 25 yıldan beri Uzun Sokak’ta özel aydınlatma yapılıyor. Daha yeni Sayın Zorluoğlu zamanında da aydınlatma yapıldı. Bunlarda belki çöpe atılacak. Yapılan şeyler milletin, devletin hepimizin parası. Yapılan şeyler bu mecliste de görüşülsün. Burada harmanlansın, ondan sonra proje hayata geçirilsin.  Bu projeleri yarışma usulu yapın. Proje kendini göstersin ve kalıcı olsun” dedi.  
PROJE HAZIR MI? Bu soruya Belediye Meclisini yöneten Meclis Birinci Başkan Vekili Atilla Ataman, “Uzunsokak’ta yapılan aydınlatma Ramazan için, basit bir aydınlatma. Bu proje için değil. Projesi var ama şu anda yapılacak olan yerin projesini en yakın zamanda meclise sunulmasını bende talep ediyorum. Proje şu aşamada ev ev, sokak, hangi evin ne olacağı şeklinde hazırlanıyor. Bu meclise de sunulacak. Meydan’da gördüğünüz Sokak Sağlıklaştırma Projesinin aynısı. İmarın hazırladığı iş olmaktan çıkıyor, çeşitli kurul ve kurullarında izni alınıyor” diye konuştu. 

TABANIN MALİYETİ BÜYÜKŞEHİR, CEPHENİN MALİYETİNİN YÜZDE 50’Sİ BELEDİYE, YÜZDE 50’Sİ MÜLK SAHİPLERİ

İYİ Partili üye Davut Çakıroğlu ise, ilk olarak “Yazıda yüzde 50’si maliklerden, yüzde 50’si belediyen ifadesi var. Bu cephe için mi yoksa zeminde kapsıyor mu?” Sorusunu sorarken Ataman, “Binanın cephesinde kat malikleri için orantılı bir durum var” dedi. 

30 TONLUK MAKİNELER ÇIKINCA.. 

Çakıroğlu, “Hem Ortahisar hem de Büyükşehir’de dikkat çekmiştim. Uzunsokak’ın tabanının değiştirilmesi içni kaç yılda bu noktaya gelindi. Aslında uygun yapıldıktan sonra, doğru öngürülürle yapılırsa biz bu sokağın sadece yaya kaldırımını ve 3 tona aşmayan araçlar için mi kullanacağız. 7,5 ton üzeri araçlar geçecek mi yoksa 30 tonluk araçlarda gidecek mi?  Kar yağdığında biz orada işletmelerin talebiyle 30 tonluk makineleri bunun üzerine çıkarıyoruz. O aracı çıkardığımızda hem metrekaresi pahalı olan taşın kırılmasına, hem de göletlerin oluşmasına neden oluyoruz. Bir işi yapmaktan daha zor olan bence korunması ile alakalı. Meydan, güzel oldu, daha güzel olur muydu? Olurdu ama güzelin sınırı yok. Bugün en güzeli bu.. Burada buna dikkat edilmesi gerektiğini düşünüyorum. Her 10 yılda bir bizim prestij caddemizin alt yapısına x milyon harcamamızın lüzum yok” önerisinde bulundu.  Madde, Büyükşehir Belediye Meclisinde oy birliği ile kabul edildi. Buna göre Uzun Sokak, Tabakhane’den, Meydan Parkına kadar yenilencek..

 
Editör: TE Bilisim