Vakfıkebir Belediye Başkanı Muhammet Balta, mahalle muhtarları ile biraraya gelerek yaklaşan Ramazan ayı öncesi mahallelerde yapılacak olan iftar programlarını takvimini belirledi, yapılacak olan yatırımlarla ilgili istişarelerde bulundu. Toplantıya AK Parti İlçe Başkanı Enver İskenderoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Salih Birincioğlu ve Belediye Meclis Üyeleri ve partililer katıldı. Toplantı da konuşan Başkan Balta, “Ancak şehiriçi içme suyu şebekemiz çok eski. Bununla ilgili yaklaşık olarak 30 milyona mal olacak proje hazırlandı. Buda ilçemizin her sokağının kazılacağı anlamına geliyor” dedi.
 
16 Bin Ton Bitüm Geliyor
 
İşte Balta’nı o açıklamaları: Ramazan ayında geçen yıl yaptığımız gibi iftar programlarımızı birleştirerek yapmayı planlıyoruz. Bu konuda sizlerle fikir alış verişinde bulunacağız. Mahallelerimize yaptığımız yatırımlarımız devam ediyor. Belediye olarak yatırımlarımız olacak. KIRDES Programı çerçevesinde hizmetler yapılacak. İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’ya teşekkür ediyoruz. Yine enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanımız Sayın Berat Albayrak 16 bin ton bitüm gönderiyor. Kendisine teşekküre ediyoruz.”
 
Önü Ve Arkasıyla İlgili
 
“Hem Ortahisar Belediyemizin hem de Büyükşehir Belediyemizin tesislerinde işlenerek il genelimizdeki yollarımız asfaltlanacak. DİSKİ ile yapacağımız çalışmalarda olacak. Plaj projemiz devam diyor. Sadece plaj yapmıyoruz. Bu projenin içerisinde yürüyüş yolu, bisiklet yolu da var. Çok güzel bir yaşam alanı oluşturacağız. Tonya Caddemiz ile ilgili, belediyenin önü ve parkla ilgili projelerimiz var. 14 Şubat Caddesi ile ilgili proje hazır.”
 
Tarihin En Önemli Hizmetleri
 
“Ancak şehiriçi içme suyu şebekemiz çok eski. Bununla ilgili yaklaşık olarak 30 milyona mal olacak proje hazırlandı. Buda ilçemizin her sokağının kazılacağı anlamına geliyor. Hastanemiz önündeki dalçık ve gençlik merkezi önündeki kavşak ile ilgili çalışmalarımız olacak. 4 yıllık görev süremiz içerisinde şunu söyleyebilirim. Sadece kırsalda değil 44 mahallemizin tamamında çok önemli hizmetler yaptık. Sorunların tümünü çözdük demiyoruz. Ama net olarak tarihin en önemli hizmetlerini yaptık.”
 
Hacıköy, Kirazlık, Büyükliman..
 
Kırsala yapıldı merkeze yapılmadı şeklinde söylemler duyuyoruz. Merkezde, Fol Deresi Islahı, Yeni Cami Projesi, Şadırvan Projesi, Kanuni Sokak Projesi tamamlandı. Otelimiz çok önemli bir marka ile hizmete girecek. Körez, Cumhuriyet ve Kemaliye Mahallelerimizin yollarını beton döktük. Cumhuriyet, Çarşı, Kemaliye ve Büyükliman Mahallemizde yağmursuyu hattı ve parke çalışmaları yaptık. Hacıköy, Kirazlık, Büyükliman, Aydoğdu mahallelerimizin suyunu yaptırdık. 
 
İhaleleri Yapıldı Açılacak
 
Hacıköy ve Hürriyet Mahallelerimizin kanalizasyon çalışmalarını tamamladık, betonlama çalışmaları gerçekleştirdik. Çarşı, Cumhuriyet,  Hürriyet ve Büyükliman Mahallelerimizde elektrik tellerinin yer altına alınmasını sağladık. Gülbahar Hatun bölünmüş yolun ikinci kısmının ve Fol Deresi Islahı Projesinin ikinci kısmının da ihaleleri yapıldı bu çalışmalarda başlayacak. İlçemiz içerisindeki su şebekesi eskimişti.

Editör: TE Bilisim