Vali Yavuz, beraberinde turizm İl müdürü Ali Ayvazoğlu birlikte Çaykara´ya geldi. Çaykara´da kendisini karşılayan Kaymakam Mustafa Gül, Belediye Başkanı Hanefi Tok ve Milli Eğitim Müdürü Ahmet Çamurali, Karaçam Muhtarı Celal Sıvaz ile birlikte Dünyanın en tehlikeli virajları olarak bilinen OF-Çaykara-Bayburt yolu D915 adıyla bilinen ve Karaçam Derebaşı Mevkii´nde bulunan ölüm virajları olarak ta bilinen 2 bin 35 metre yüksekliğinde Soğanlı dağı eteklerinde bulunan virajlarda incelemelerde bulundu. Vali Yücel, dönüşte Karaçam Ortaokuluna uğradı.

 Burada TEOG sınavlarına hazırlanan öğrencilerle sohbet eden ve çeşitli sorular soran Yücel, Kendisine Çaykara karaçam ve diğer yerlerde yapılan eğitim konusunda bilgi verildi. Hafta sonu olmasına rağmen eğitimin hiç aksatılmadığını ve öğle yemekleri dâhil okulda yendiği bilgisi verildi. 

Vali Yücel, Çaykara’nın eğitimdeki başarısının nasıl elde ettiğini daha iyi anladığını ifade ederek eğitim camiasına teşekkür etti. Ardından Karaçam´da bulunan Çay Ocağına uğrayan Vali Yücel, Burada vatandaşlarla çay içerek uzun süre sohbet ettikten sonra Trabzon´a döndü.

Kemal ÇUMAN
 
Editör: TE Bilisim