TAKA Gazetesi Yayın Kurulu Üyeleri Trabzon Valisi Yücel Yavuz’a hem hayırlı olsun dedi hem’de 15 Temmuz gecesinin detaylarını konuştu.

Gazetenin İcra Kurulu Başkanı Zeki Sancak, TGC Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Turgut, TAKA’nın Genel Müdür Yardımcısı Zihni Ağırman ve Yazı İşleri Müdürü Harun Yavruoğlu, Trabzon Valisi Yavuz ile 1.5 saate varan bir sohbet gerçekleştirdi.

15 Temmuz Darbe kalkışmasının olduğu gece yaşananlara özetle değinen Vali Yavuz, ‘O gece çok şey oldu. Bana vali bey seni güvenli bir yere getirebiliriz diyenlere, ‘Valiliğin hakkını veremezsem, valiliği koruyamazsam bana bu makam haramdır’ dedim. Trabzon müthiş bir sınav verdi. Millet ile Yargısı ile Askeri ve polisi ile. Ve bugünlere geldik. Allaha binlerce şükür, o gece darbe haberini alıp sokağa atlayanlar benim için önemlidir. Duruma göre vazife alanlar ortaya çıkacaktır.’ diye konuştu.

‘İstanbulun Talimatı’

Trabzon’lu ünlü iş adamı Turgut Aydın’ın Köydeki villasında gözaltına alınmasına ilişkin kararın İstanbul merkezli olduğunu söyleyen Vali Yavuz, ‘Böyle bir talepvardı ve ilgili arkadaşlar da bu talebi uyguladı, uygulattık.’ ifadelerini kullandı.

‘Vatandaşım İçin Orman Keserim’

Maçka’daki hain saldırıda 3 polisin şehit olduğunu, onların kanı yerde iken kendisini bir milletvekilinin arayıp ‘Ormanları kesemezsiniz’ deyip demediğine ilişkin bir soruya Vali Yavuz şöyle cevap verdi:
15 Temmuz gösterdi ki ‘herkes işine baksın’. Vali, Trabzon Valisi olduğuna göre bunu en iyi düşünen kişidir. Sabret! Orada benim polisimin kanı durmamış. Askerim polisim vatandaşla beraber 24 saat nöbet tutuyor. 
‘Böyle bir şeyler oldu. Benim polisimin kanı yerde. Ormanlık alandan ateş edilmiş. Orman kesilir ve kesilecektir. Vatandaşlarımız geç bile kaldınız diyorlar. Şehidimin kanından hiçbir şey değerli değildir. Zaten o bölgede Orman ve Belediye bir park yapacak’

‘Turizm Müdürü İsterim’

Trabzon’un bir merkez olduğunu sağlık, eğitim, turizmin çok önemli olduğunu söyleyen Vali Yücel Yavuz, ‘Bir cenazede isem yanımda Mütfü bey olsun isterim. Bir turizm toplantısında da turizm müdürü olsun isterim. Turizm çok önemli. Sayın Bakanımıza da ilettim. Turizm müdürü istiyorum, yabancı lisanı olmalı. Bunun için KTÜ’nün potansiyeli de değrlendirilmeli.  Valiye doğru baktığında Trabzon’un bütün turizm potansiyelini anlatabilmeli’ şeklinde konuştu.

‘Trabzon’un Potansiyeli Müthiş’

Öğrenci kayıtları başladı. Trabzon’un müthiş potansiyeli var. Şu anki kapasite, birikmiş olan enerjiyi ve bir takım planlamaları karşılayacak şekilde değil. İlk önce bunu genişletmek lazım. Beş tane OSB açsak tamamını doldururuz diyor benim aslan parçası iş adamlarım. 

‘Kamu Binalarında Yorgunluk Var’

Trabzon’da kamu binalarında özellikle sağlıkta binalarda ir yorgunluk var. Şu an itibariyle bizim özellikle Trabzon’da bir çok bölümü kaldıracak kapasitede insan kaynağımız var. Ama bunların aksiyonu ve dinamizmi konusunda bir motivasyon eksikliği var. Bunu gidermek için de mantığı ve beyni tekrar cilalamak lazım. Bir de fiziki mekânlardaki sıkıntıları gidermek lazım. İş-Kur binasına gittik. Çalışanlar pırıl pırıl. Ama bina Trabzon’a yakışmıyor. Bakanımız her türlü teklife açık. Gelir üretmemiz lazım. Bununla birlikte Trabzon’a baktığımız zaman Trabzon kendini gayet ispatlamıştır. 

Elif Çelik
 
Editör: TE Bilisim