Her hafta farklı sorularla daha çok  gündemi meşgul eden konuları işleyen gazetemiz temsilcisi Sedat Karakaya,  alım sözleşmesi imzalanan Alman BioNTek ile Çin'in Sinovac aşısı için kameraların karşısına geçti. Taka Gazetesi  adına da soran ekibimizin yayınları radyo istasyonunca  sosyal meydanın YouTube kanalında paylaşılıyor. Bu hafta da insanlara Türkiye'nin bir numaralı gündemi olan aşı konusunu soran ekibimiz, "Hangi aşıya güveniyorsunuz niçin" sorularına yanıt aradı.

ÇEŞİTLİ YORUMLAR YAPILDI

Recep Önder adlı vatandaş bu konuda henüz bir fikir sahibi olmadığını ama Çin aşısının daha güvenli olabileceğini söyledi. Gerekçesini ise, "Çünkü virüsün başladığı yer Çin. Muhtemelen aşıyı da  onlar bulmuştur" sözleriyle özetledi. Filiz Şahin adlı bir başka katılımcı ise, " Hangisi denk gelirse vurulmayı düşünüyorum yani şu anda benim için ayrımı söz konusu değil. Şeytan kulağına ikinci aşımı olacağım bu zamana kadar kötü bir durum yaşamadım. Çin ya da Alman bunun çok önemli olduğunu düşünmüyorum. Ben beni koruduğunu düşünüyorum. Başka çaremiz yok kesinlikle aşı olmamız lazım"diye konuştu.

ÇOĞUNLUK ÇİN AŞISINDAN YANA

İşte Giresun sokaklarında halkın özellikle konuşmak istediği Türkiye'nin  önde gelen konuları arasında yer alan aşı  hakkında kim ne dedi:

Mert Mutlu: Hangisini tercih etmemiz konusunda tam bilgiliyim diyemem.  Devletimiz bize hangisini uygun görmüşse onu kullanırız.

Nuray Cantürk: Almanya'da yaşıyorum BioNTek aşısından yanayım. Ama Türkiye'de Çin aşısının hiçbir yan etkisi olmadığını duydum.

 Orhan Can: Alman aşısı daha güvenilir diye ümit ediyorum.  Henüz aşı olmadım.

SEDAT KARAKAYA

Editör: TE Bilisim