Milyonlarca insanı yakından ilgilendiren asgari ücrette beklenen zammın ardından ülke gündemi 5 Bin 500 TL’lik rakam oldu.  Muhalefet cephesinden çeşitli yorumlara  neden olan asgari ücrete verilen net 5 bin 500 TL, 7’DEN 70’e herkesin de ortak gündemi haline geldi.

Çarşı pazarda el yakan fiyatlar ve kaynamayan ocaklar bir yana 6.400’ü bulan açlık sınırının karşılığındaki bu fiyat çeşitli yorumları da beraberinde getirdi.Gazetemiz Giresun Temilciliğinden Sedat Karakaya sosyal medyadan nabız tuttu. Halka, “Asgari ücret net 5 bin 500 oldu. %30 ara zammı nasıl buldunuz”sorusuna çeşitli yanıtlar geldi.İşte o yanıtlar:  

ALLAH BEREKET VERSİN DİYENLER VAR 

Salih Baba: Açlık sınırı 6 bin 400 TL. 

Mustafa Ekinci : Yetersiz buldum. Bunca pahalı olan bir dönemde çok az. 
 
Salih Kütük : Yazık günah. Bir markete gidiyorsun. 5 TL yağ, 5 kg şeker, 1 kg peynir 500 TL. 
 
Sedat Çakır : Çok vermişler, biraz  zamlarla alırlar.  

Kader Karslı: Avrupa Birliği’ne girmemize gerek yok. Herşey aynı Euro,dolar gidiyor. 

Emrah Kır: Güzel Allah bereket versin. Nankör olmayın.  

Kahraman Yıldız: Memnun olmayanlar çok olur ancak devlet 1000 TL değil, 5000 TL’de verse iktidar Ak Parti olduğu için sevmezler. Bakalım bu zamma bereket versin diyecek mi? Önemli olan aldığı parayı eleştirmek yerine şükürler olsun demek çok önemlidir. Allah hayırlısıyla yemek nasip etsin. Emeği geçenlerden Allah razı olsun. 

 “KEŞKE ZAM HİÇ GELMESEYDİ” 

Onur Merve Uzun: Kahraman böyle diyor ama 20 yılda İnşallah-maşallah, çok şükür diye diye ülkemiz Suriye, Afganistan,Pakistan ile doldu taştı. Devam edin.  

Özcan Kara : 6000 TL olabilirdi hiç yoktan iyidir.
  
Belgin Gökçin: Keşke zam hiç gelmeseydi. 

Mustafa Koç: İki haftalık yakıt param. Asgari ücretle çalışan nasıl geçinecek? 

Cesur Karakaya : Biz zam istemiyoruz, İstikrar istiyoruz. Akşamdan sabah azam. 

Yavuz Yılmaz  Tonyalı: Berbat. 

Öner Melikoğlu Pekdemir: Belki beklenen değil,belki yetersiz bulunmuş olabilir ama ancak ara zam olduğunu asıl düzenlemenin yılbaşı olacağını, sayın Cumhurbaşkanımız ifade etti biliyorum. 

Abdullah Karyağdı: Türkiye Cumhuriyeti’nde böyle zam görülmemiştir.Ekonomik zamdan bahsediyorum.Yoksa asgari ücrete verilen zammı hiç beğenmedim. Aylığı veya geliri olmayanlara Allah sabır versin.  
Sedat KARAKAYA  
 

Editör: TE Bilisim